Съдът остави в ареста мъж, спипан зад волана с коктейл от наркотици в кръвта

0
Мъжът вече има две присъди - за хулиганство и за управление на превозно средство след употреба на кокаин
Мъжът вече има две присъди - за хулиганство и за управление на превозно средство след употреба на кокаин Снимка: Dunavmost

Мъжът вече има две присъди - за хулиганство и за управление на превозно средство след употреба на кокаин

Русенският съд остави за постоянно в ареста 59-годишен мъж, заловен да шофира след употреба на наркотици.

Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Определението на Районния съд в Бяла е потвърдено от Русенския окръжен съд и е влязло в сила.

Мъжът бил засечен да шофира автомобила си под въздействието на наркотици - метамфетамин, амфетамин и кокаин, в края на януари тази година в град Бяла.

Наказанието за подобно престъпление е от една до пет години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

"Макар според Наказателния кодекс то да не е определено като "тежко", обществената опасност е значителна и обществото е особено чувствително към опасностите за живота и здравето, които шофирането под въздействие на наркотици крие", обясняват от Русенския окръжен съд, предава БТА.

Мъжът вече има две присъди - за хулиганство и за управление на превозно средство след употреба на кокаин. За второто престъпление му е наложена условна присъда от 10 месеца затвор с три години изпитателен срок.

От съда обясняват, че деянието, за което е обвинен по настоящото досъдебно производство, е извършено само половин година по-късно. Така при евентуална осъдителна присъда биха били налице предпоставките за привеждане в изпълнение на отложеното наказание от 10 месеца лишаване от свобода.

Според съда това е достатъчно за извода, че има реална опасност обвиняемият да се укрие.

БТА припомня, че за първите осем месеца на тази година в Русе са осъдени 95 шофьори, управлявали превозно средство след употреба на алкохол или наркотици. От тях 88 водачи са получили условни присъди, а седем водачи са осъдени на затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари