Пиян руснак уби мъж, спасил жена му от удавяне

0
51-годишният заподозрян и жена му пиели на брега на езерото Байкал
51-годишният заподозрян и жена му пиели на брега на езерото Байкал

Задържаха пиян руснак, който уби мъж, спасил жена му от удавяне, съобщи „Франс прес”, цитирани от News.bg.

Престъплението е извършено в събота вечерта, когато 51-годишният заподозрян и жена му пиели на брега на езерото Байкал, намиращо се на около 4 400 километра източно от Москва.

Двойката влязла в езерото да плува, но жената започнала да се дави. Група млади мъже чула жената да крещи и помогнала на съпруга да я извади от водата, се казва в съобщение на полицията в сибирския регион Бурятия.

Но „въпреки факта, че мъжете са се отзовали да помогнат и практически са спасили живота на жена му”, мъжът започнал да ругае спасителите и изблъскал единия от тях. Докато групата се опитвала да съживи жената и да я занесе до къмпинг, съпругът извадил нож, допълват разследващите, позовавайки се на свидетелски показания.

След това пияният заплашил да се разправи с тях. Докато групата се опитала да го разоръжи, той намушкал двама – единият във врата и единият в хълбока.

27-годишният, който бил намушкан в хълбока, починал в болница след голяма кръвозагуба, другият – оцелял.

Разследващите обявиха, че действията на нападателят „не са само престъпление, а и са доста неморални”, което може да доведе до значително увеличаване на присъдата.

Задържаният твърди, че се е защитил. Той може да получи 15 години затвор. Според полицията заподозряният е употребил наркотици и алкохол.

През първата половина на тази година 35% от всички престъпления в Русия са извършени от пияни, според вътрешното министерство.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари