Писмото на русенец до Мартин Карбовски

14
Умът ми не може да побере как, при такова огромно разпределение на средства, не се намират пари за тези, които спасяват животи
Умът ми не може да побере как, при такова огромно разпределение на средства, не се намират пари за тези, които спасяват животи

Здравейте, г-н Карбовски,

Пиша Ви това съобщение, като се надявам да успеете да развържете нишката на така обърканата здравна система и всички лица и органи замесени в това, което желая да Ви споделя.

Моята майка е медицинска сестра в градската болница в Русе и не е на първа линия за борба срещу COVID-19, но все пак изкарва 12- часови смени и се бори за живота на хората. Проблемът, който имам аз и, надявам се много хора, които не са запознати все още с факта, е ,че не се правят масово тестове на медицински персонал в болниците.

Съществената част е, че дори при желание на медицинският работник да направи тест за себе си, за да знае дали да се прибере при семейството си или да се самоизолира, то той трябва да заплати 130 лева за този тест.

Разбирам, тези средства не са огромни и със сигурност си заслужава да се дадат за подобна проба, но това е днес. А утре? А вдруги ден?

И така излиза, че въпреки всичките овации за медиците на първа линия, пренебрегвайки всичкия останал медицински персонал, все пак всички са равни пред това да се плаща за тестове.

Умът ми не може да побере как, при такова огромно разпределение на средства в тези „тежки“ моменти, не се намират пари за тези, които спасяват животи. Искрено се надявам това съобщение да достигне до Вас, защото вие сте един от малкото журналисти в нашата мила България, които не ги е страх да зададат въпроса „защо?“.

Благодаря!

Стоянов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари