Пик на новата Ковид-вълна в Гърция и Румъния

0
Скок на новозаразените отчитат в южната и северната ни съседка
Скок на новозаразените отчитат в южната и северната ни съседка Снимка: ЕПА / БГНЕС

В съседна Гърция, където най-много българи избират да почиват през лятото - в момента са в пика на новата вълна и имат над 300 хиляди болни от коронавирус.

Основни огнища остават най-посещаваните гръцки острови - Миконос, Парос, Санторини, както и три от четирите големи области, където се смята, че на-високите стойности вече са достигнати, предаде БНТ

Очаква се спадът в броя на заболелите да настъпи след 12 август, но все пак това ще зависи от туристическите потоци и ситуацията с вируса в страните, от които пристигат. Лекарите настояват за повече тестове.

Ръст на заболелите от COVID-19 и в Румъния. В рамките на един месец болните са се увеличили 24 пъти. Случаите за последното денонощие са над 4 хиляди.

Хоспитализирани са близо 1400. Инфекциозната болница в Букурещ разкрива ново интензивно отделение. В някои здравни заведения се връща задължителното носене на маски. Ваксинирани са под 42 на сто от населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари