Петя Дикова: Сърцето ми се къса за едно детенце, което няма да спи до майка си тази нощ

6
Подкупът тук се наказва стократно по-жестоко от убийство дори
Подкупът тук се наказва стократно по-жестоко от убийство дори

Подкупът тук се наказва стократно по-жестоко от убийство дори

Опитах се да гледам кадрите с Десислава Иванчева. Не успях.

Сърцето ми се къса да гледам плачещото бебенце, последната целувка, малките ръчички, протегнати за прегръдка.

Не защитавам бившия кмет. Видях я в “Майчин дом” преди 4 години, когато я доведоха с вериги, сякаш идва от Гунтанамо. Никой, който я е видял тогава, не може да забрави гледката. Още тогава беше прекалено, брутално. И днес е така.

Сърцето ми се къса за едно детенце, което няма да спи до майка си тази нощ. Нито утре. Няма да чува гласа й.

Не само за тях. Мъчно ми е и за мен си. Аз съм дете на прехода. На 10-ти ноември видях как суровата ръка на закона раздели майка от детенцето й. Няма милост за майката. И ако гласът на емоцията дава превес на емпатията, то гласът на рациото също не вижда логични аргументи, сравними пропорции. Пак казвам, не защитавам бившия кмет на “Младост”. Имам болезнено чувство за справедливост.

И точно днес се питам къде е строгата, но справедлива ръка на правосъдието срещу всички мъже, чиито лица са ни до болка известни - онези, заради чиито пъти по 75 хиляди евро сега в София няма достатъчно детски градини и чист въздух, пораснахме с “ремонт на ремонта”, а за пенсиите ни даже не ми се говори. Доказани престъпници на свобода. Ами доказаните убийци на пътя, които получават условни присъди и пробации? Ами крадците на еврофондове? И накрая пак опираме до цената на човешкия живот у нас. Дори да е виновна, излиза, че подкупът тук се наказва стократно по-жестоко от убийство дори.

Решетките са за майката, не за тях. Нечовешко! Чудовищно!

За детенцето ми е постът. И за сълзите.

Петя Дикова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    бах ти глупаците
    До 3....Спри пиенето бе мурзилаж..или дрогата .Агресора е допотопна Россия и болния и президент.
  • 0
    12
    Ваня
    Браво на Петя Дикова.Колко е права за всичко.До кога в тази наша хубава страна и скапана държава ще търпим всичко това.ДОКОГА...Всички тия крадци от така наречения преход са за затвора.ВСИЧКИ.ДОКОГА,НАРОДЕ.
  • 0
    11
    Оффф
    Тая е тъпа като на женски слон задника. Как да и обясни човек, че с този рекет от 70 000 или колкото и да е евро тази нагла, дребна чиновничка е осъждала на глад и смърт децата на рекетирания. Малка е присъдата!
  • 8
    10
    до 9
    Защо не снимаха и глобиха тези, които убиха Милен Цветков и двете момичета, и много други? Тези убийци имат безброй нарушения. Да, ама не! Някой ги пази. А Иванчева някой я мрази. Та затова.
  • 3
    9
    Darius
    Айде бе уреваха света. Кой и е виновен? Мене са ме снимали преди 2 месеца с 53 км/ч при ограничение 50 и сега трябва да платя 50 кинта. На кой да ревна аз ли съм най-големия престъпник. DICKова ще се застъпи ли за мен и аз имам дете. Ганьо само един Си Дзинпин ще го оправи. И после да незбравят да изпратят на родните и сметката за похабения патрон след разстрела!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари