Петко Сертов изчезна отново

0
Бившият шеф на ДАНС поел на поредната си тайнствена разходка зад граница
Бившият шеф на ДАНС поел на поредната си тайнствена разходка зад граница

Беглец №1 на републиката Петко Сертов отново е в разход. Бившият шеф на ДАНС поел на поредната си тайнствена разходка зад граница, но този път в компанията на охранители, съобщи сензационно сайта „Афера".

Според информацията на шефката му Веселина Томова само броени дни след завръщането си от гръцката одисея, първият началник на родното ФБР пак е отпрашил за чужбина.

В дописката се твърди, че рецидивът на Сертов се случил не със самолет, а отново с кола, този път през неевропейска граница - т.е. през браздата със Сърбия, Македония или Турция. На 12 януари Петко Сертов се появи в България, след като бе 38 дни в неизвестност.

Моментално след това той е бил поставен под охрана. Томова твърди, че Сертов сам подбрал гардовете си чрез свои изключително доверени лица от високите етажи на спецслужбите. Вече вкъщи, топ ченгето бе поставено под ключ от съпругата му Емилия, която не му позволяваше да отскочи дори до магазина. Въпреки че под апартамента на сем. Сертови близо до НДК имаше тълпи фоторепортери, кадър с беглеца така и не бе направен.

Друг експерт по темата „Петко Сертов" - журналистката Маргарита Михнева, подходи с недоверие към версията за ново бягство на експерта по национална сигурност. Тя обясни, че нямала данни той да е в чужбина, като намеси в мистериозния сюжет дори американския държавен секретар Джон Кери. „Аз имам факти по съдебни дела, по които той е страна. Вижте, че Джон Кери като дойде тук, не каза нищо за този случай. Каза, че ще вземат американски специалисти за нашата енергетика", коментира несвързано Маргарита Михнева пред „Пик". Така тя даде контра на версията, че Сертов е пак беглец, но този път охраняван.

Разузнавачът от кариерата за сефте хвана гората на 5 декември 2014 г. Той напусна дома си без телефони, изтегли 8 хиляди лева и се стопи. По-късно стана ясно, че е поел към Гърция зад волана на опела на 26-годишната Теодора Кондова, племенница на неговия близък приятел и бизнесмен от Варна Александър Сурталов. В южната ни съседка бе засечен в атински хотел, където отседнал за две нощувки, преди отново да се изпари.

„Всеки ден" единствен научи, че вероятната причина за необяснимото му бягство се крие в семейна тайна, упорито пазена от медиите. Лекари ни потвърдиха, че Сертов страда от шизофрения, което обяснява странното за елитен контраразузнавач изфирясване без знанието на най-близките.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари