Петиция за оставката на Елеонора Лилова

2
Лилова е председател на ДАЗД
Лилова е председател на ДАЗД

Тръгна петиция, в която се настоява за оставката на председателя на Държавна агенция за закрила на детето - Елеонора Лилова.

Ето какво пишат авторите на подписката:

"Ние, от гражданска инициатива "Не на стратегията за детето 2019-2030", настояваме за ОСТАВКА на председателя на Държавна агенция за закрила на детето – г-жа Елеонора Лилова! Като родители и граждани сме загрижени не само за нашите деца, а и за бъдещето на цялото поколение граждани на България, затова считаме, че:

- предложената от г-жа Лилова Национална стратегия за детето 2019-2030 „Всички права за всички деца“ не защитава правата на децата и техните семейства;

- Г-жа Лилова отказа прозрачност и запознаване на българското общество с това кои организации са участвали в написването на стратегическия документ и не осветли техните финансови източници;

- Г-жа Лилова манипулира обществеността с твърдението, че крайната мярка като отнемане на деца от техните семейства ще се прилага при наличие на „насилие“, а обществото и медиите вече знаят за достатъчно многобройни случаи на посегателства на социалните служби над самотни и многодетни семейства, изпаднали в беда поради лоши финансови условия или заболяване на родител, които не са упражнили насилие над децата си.

Считаме, че този модел е насилие от страна на социалните служби над децата, защото всеки психолог може да потвърди, че трайното отделяне на деца, привързани към биологичните си родители, причинява травма на детето, понякога за цял живот. Затова считаме, че г-жа Лилова не може да контролира и предотврати това насилие от социалните служби над хиляди български деца;

- В гореспоменатия стратегически документ, защитаван от г-жа Лилова, се копират международни практики по закрила на децата, които са геноцид над народите, тъй като са тоталитарно изкривени системи срещу семейството, особено и предвид наличие на статистики от западните държави, сочещи намаляване на раждаемостта при същите практики за закрила и увеличение броят на детските самоубийства при деца отнети от биологичните родители.

Ето защо считаме, че г-жа Лилова служи на различни и неизвестни НПО, усвоили милиони от също неизвестни източници за прокарване на антибългарски практики за закрила на децата. Г-жа Лилова като представител на ДАЗД не защитава българските деца с политиката, която води заедно с правителството, за да се усвоят средства предоставени по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, Меморандум за разбирателство и Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Част от тези средства е нужно да се дават за действителна помощ на семействата с деца в нужда, които не са обект на насилие, а не на приемни родители. Семействата живеещи в бедност са незащитени и социалните служби се възползват да отнемат техните деца! Ние считаме, че отнемането на дете, което е привързано към биологичните си родители е НАСИЛИЕ от страна на социалните служби.

От всичко гореизложено считаме, че Национална стратегия за детето 2019-2030 е антихуманен и противосемеен документ, който не бива да бъде приеман, защото утвърждава ювенална юстиция, която по същество е геноцидна социална диктатура!

Ето защо настояваме г-жа Лилова в качеството си на председател на ДАЗД незабавно да понесе своята отговорност и да подаде своята оставка!"

Ако искате да подкрепите петицията, може да го направите тук.

А ето и пълният текст на гореспоменатия проект на Национална стратегия за детето 2019-2030.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари