Петима души загинаха при стрелба, докато раздават помощи в Газа

2
Поредната трагедия се е случила, докато хиляди хора са чакали пристигането на около петнадесет камиона с брашно
Поредната трагедия се е случила, докато хиляди хора са чакали пристигането на около петнадесет камиона с брашно Снимка: AP / архив

Поредната трагедия се е случила, докато хиляди хора са чакали пристигането на около петнадесет камиона с брашно

Палестинският Червен полумесец съобщи за петима загинали и 30 ранени тази сутрин преди разсъмване в град Газа при стрелба и блъсканица по време на ново разпределение на хранителна помощ, което излязло от контрол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Поредната трагедия се е случила, докато хиляди хора са чакали пристигането на около петнадесет камиона с брашно и други храни на кръгово кръстовище, където вече имаше инциденти през последните седмици.

Видеоклипове, заснети от АФП, показват камиони, които се напредват в тъмното сред горящи отпадъци. Наоколо се чуват изстрели, писъци и клаксони на тежкотоварни коли, които се опитват да се придвижат. Членовете на „комисиите за народна защита“, надзираващи разпределението, стреляли във въздуха, докато в блъсканицата и бъркотията камиони блъскали хора.

Трима от загиналите са били простреляни според Червения полумесец. Пострадалите са транспортирани до болница в Газа.

Същевременно свидетели споменават и "силен" огън от израелски танкове, разположени на няколкостотин метра, без да се уточнява в каква посока е стреляно.

При предишен инцидент в понеделник шестима души загинаха в блъсканица, опитвайки се да приберат пуснати от въздуха пакети според информация на правителството на ислямисткото движение „Хамас“.

На 23 март министерството на здравеопазването на „Хамас“ съобщи за 21 убити и 23 ранени при раздаване на помощ на същото кръгово кръстовище, като обвини за случилото се „стрелба на израелската армия от танкове и със снаряди". Армията отрече да е застреляла палестинци, чакащи това разпределение на храни.

Подобни трагедии имаше на 14 март (20 загинали и повече от сто ранени на това кръгово кръстовище според министерството на „Хамас“) и на 29 февруари в западната част на град Газа (120 загинали според същия източник).

Хранителната помощ достига много трудно до жителите на Газа, особено до тези, останали в северната част на ивицата, които са около 300 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Софи
    Чифутите са мрьсни черни цигани,проскубани и мьрлави,жените им са доста мрьсни дрипи с мазни коси ,дьлги носове и дьлги роби,роят се като зайци,и нимразят,като видят християни по улиците в Ерусалим ,ни плюят,и те са боклуци!
  • -3
    4
    ---
    чичомиткоПДраст лапа руски пишки и пуска лъжи, ДМЕПМ!
  • 7
    3
    чичомиткобрат
    И чифутите са рязани араби, само че за разлика от мюсюлманите, са наистина зли, почитат сатанински богове като Ремфан, Молох, Баал. На Ремфан до ден днешен, в 21 век, извършват жертвоприношения с бебета - на това му казват с техничния термин "аборти". И глупаците се радват, че имало "birth control". Отделно, гнусните чифути много мразят бялата раса и Християните и искат да ги унищожат, даже има план измислен преди доста години. * План Калерги за унищожаване на бялата раса (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО) * http://budnaera.com/201802f/180401453.html
  • 5
    2
    до 1
    Рязан, млъквай! Евреите също сте модел араби, бе загубеняк, ама наистина мръсен модел.
  • -5
    1
    Moni levi
    Ами,така е,като нападате Евреи,мрьсни пустинни маймуни, мрьсни араби.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари