Израел потъна в траур!

2

В градове цари зловеща тишина, небето опустя, семейства агонизират от мъка

Тази сутрин в израелските градове цари зловеща тишина, а страната е във война след най-смъртоносната арабска атака срещу еврейската държава от половин век насам, предаде израелската новинарска агенция ТПС, цитирана от БТА.

На фона на затворени училища и развлекателни обекти израелските градове, включително икономическият център Тел Авив, заприличаха на призрачни градове в момент, когато бяха публикувани първите списъци с имената на загиналите, сред които много млади войници на възраст около 20 години. Разтревожени семейства не напускат домовете си, следят новините и звънят по телефона, за да проверят как са близките им, докато израелските военни претърсват южните гранични общини за останали терористи от "Хамас", а ракетните атаки в градовете близо до Газа продължават.

Агонията на семействата, които са загубили близки при нападенията, при които загинаха най-малко 350 израелци и бяха ранени 1800 души, се утежнява от агонията на десетки други, чиито роднини или приятели бяха отвлечени от терористите на "Хамас" и докарани в Газа.

Оцелелите са в болниците, където медицинският персонал се грижеше за стотиците ранени.

Дори небето над Израел беше необичайно тихо тази сутрин, тъй като много полети от и за страната бяха отменени, въпреки че летището на страната остана отворено, тъй като туристите се опитваха да се приберат у дома след едноседмичния еврейски празник Сукот.

Обикновено веселият есенен празничен сезон, по време на който Израел гъмжи от туристи и който достига своята кулминация с празника Симхат Тора, приключи внезапно и рязко и сега страната е в траур и се подготвя за седмици на война.

Израелският кабинет по сигурността обяви състояние на война

Израелският кабинет по сигурността (обединяващ ключови министри, военни и ръководители на службите за сигурност и разузнаването), обяви състояние на война, след атаките на палестинската екстремистка групировка Хамас, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обявяването на състояние на война ще позволи да се предриемат по-широкообхватни военни стъпки, се пояснява от канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

От офиса на премиера допълниха, че войната, която от вчера отне живота на стотици хора и от двете страни, е била наложена на Израел от убийствената терористична атака, предприета от Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    русенец
    Така е, след като онова перхидроленото недоразумение Тръмп тръгна да обявява Ерусалим за столица на Израел. Самите евреи не смееха да го направят това, никой в Европа не говореше това. И същия перхидролен идиот после искаше да плащаме по минимум 2 % от бюджета си за военни разходи - разбирай да купуваме оръжие ЕДИНСТВЕНО И САМО от САЩ. Такива перхидролени карикатури трябва да бъдат изхвърляни на бунището на историята. Както и неговото другарче, национал социалиста на XXI век. И Путлерчо, като предшественика Хитлерчо обяви война на почти половината свят. Путлер поиска помощ от мюсюлмани срещу християни. И разчита на мюсюлмани - иранци, чеченци, сирийци. Стига се до там ча империята на злото мюсюлманите /разбирай чеченците/ вече могат да правят каквото си искат, и не биват наказвани. За сведения - вижте как не се наказва сина на Кадиров. Това е. Затова Тръмп и Петлер толкова се харесват един друг.
  • -3
    2
    Иван
    Така е, евреите са виновни,но те са организирани и ще се справят!
  • 8
    1
    **********************************************
    Е, като си завзел територия от друга държава и си я окупирал – така е, понякога ядеш бой, понякога уй!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари