Петър Величков: Борислав Михайлов се готви за следващ мандат в БФС въпреки тежката криза във футбола ни

0
Футболният деятел коментира срамните резултати на националния отбор
Футболният деятел коментира срамните резултати на националния отбор Видео: вестник СЕГА

Футболният деятел коментира срамните резултати на националния отбор и дори намекна, че смяната на селекционера Младен Кръстаич не е напълно сигурна

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов се подготвя за следващ мандат въпреки тежката криза във футбола ни.

Това заяви в предаването "(О)позиция" на вестник СЕГА Петър Величков, един от основните деятели в опозицията, предвождана от Димитър Бербатов. Той говори за срамните резултати на националния отбор и дори намекна, че смяната на селекционера Младен Кръстаич не е напълно сигурна.

"Това, което виждаме, е напълно закономерно. Няма как една система, в която няма стратегия за развитие, да произведе нещо друго. Футболистите, с които в момента разполагаме, са плод точно на тази липсваща стратегия. Жал ми е за момчетата - талантливи, работливи в голямата си част, те не могат да надскочат себе си. Ако искаме да имаме успехи, на нас ни трябва система на работа, която в последните 15 години тотално отсъства", заяви Величков.

По въпроса за липса на оставки от отговорните за националния отбор в БФС след пропуснати 5 световни и 5 европейски първенства, Петър Величков заяви: "Още не е сигурно, че Кръстаич ще си подаде оставката. Истината е, че когато се влезе веднъж в сферата на услугите, много трудно се излиза от нея. Кръстаич е взет и сложен там, за да се свърши услуга на определен функционер в УЕФА."

Величков коментира и случая със съдебното дело, заведено от Министерството на младежта и спорта срещу БФС за нерегламентирано изразходвани над 140 000 лв. по организацията на Евро 2015 за юноши (до 17 г.). "Другите лъжи на Лечков - имало проверки през 2019-а и всичко е било чисто. Като всичко е чисто, да каже дали БФС върна пари на спортното министерство или не? Водиха ли се дела и приключиха ли със споразумение накрая? Като всичко е чисто, защо връщаш пари?!"

Футболният деятел предупреди: "Ако някои хора си мислят, че ще изтърпят тези хора още две години (б.ред. - до края на мандата на Михайлов), да им кажа какво следва. Ако някой си мисли, че Михайлов ще се откаже или ще си изкара мандата и ще си тръгне, жестоко се лъже. Това, което се подготвя в момента, е футболният съюз да има една прилична членска маса от 500-600 клуба, а на следващия конгрес право на глас да имат 200 клуба. Останаха само тези хора, при които страхът е по-голям. Мълчат си и си траят. И едни 50-60 клуба, които реално подкрепят това ръководство по техни си причини. Тези 200 клуба ще изберат отново Михайлов и тогава даже няма да има кой да обжалва."

"Проблемите са толкова тежки, че си мисля понякога, че футболът в България трябва да спре за една-две години, след което да почне да се гради всичко отначало. Живеем в демократична държава и тези процеси трябва да се решат по демократичен начин. Но с тези хора, с такъв морал, ми е трудно да си представя, че по демократичен начин може да се решат нещата", каза още Петър Величков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари