Петър Москов: Вече бият по-малко лекари

0
Такива деяния ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани
Такива деяния ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани

Мерките, които взехме в началото на мандата, доведоха до спад на нападенията над медици, обяви здравният министър Петър Москов.

Изказването му идва дни след поредния случай, при които екип на "Бърза помощ" беше нападнат стана в Кюстендил. Москов увери, че има ясна координация между звената на Министерството на здравеопазването, на полицията и прокуратурата, пише вестник СЕГА.

"Това, което заварихме - по едно нападение дневно, вече не се случва. Такива деяния ще бъдат преследвани сериозно, извършителите ще бъдат наказвани," каза Москов.

Министърът не се притеснява от критичната позиция на БЛС към реформата му.

"Помните ли чертаните апокалипсиси от въвеждането на наредбата, която кара фирмите задължително да връщат пари в бюджета от лекарствата, които продават, че нямаше да има лекарства за онкоболните и другите пациенти - резултатът е, че за всички има лекарства, в бюджета на касата до този момент от началото на годината са постъпили над 20 млн. лв. като задължителна отстъпка.

Въпреки лошите прогнози за въвеждането на здравната карта, в момента няма проблеми, освен такива, свързан с некадърна, по думите му, работа на някого от администрацията на касите или на министерството", добави той.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари