Петър Гецов: Трябва да се субсидират само бедните, тези чиито доходи са много под средните

0
"Всички многобройни протести в момента се представят за икономически, но всъщност са само политически и целят сваляне на правителството", пише журналистът от Русе
"Всички многобройни протести в момента се представят за икономически, но всъщност са само политически и целят сваляне на правителството", пише журналистът от Русе Снимка: Фейсбук

Журналистът Петър Гецов с актуален коментар за антикризисните мерки на управляващите. Според него  инфлацията у нас е вносна и се дължи на трилионите напечатани долари, евро и други валути, а срещу нея правителството не може да противодейства с абсолютно нищо

Ето целия пост на Гецов в личния му фейсбук профил:

"Да си го кажем направо:

1. Планираните антикризисни мерки са малоумни. С пари от бюджета не се субсидират цени, защото така повече пари отиват при хората с по-голямо потребление, тоест по-богатите. Трябва да се субсидират само бедните, тези чиито доходи са много под средните.

2. В България икономическа криза няма. За последните 12 месеца реалният ръст на Брутния вътрешен продукт е 4,5%. Износът на стоки и услуги е увеличен с 11,8%. И не, не е само оръжието.

3. В последните месеци инфлацията е наистина видима и стряскаща, особено при храните и енергоносителите. Тази година определено обедняваме. За последните 4 години обаче натрупаната инфлация е 23,1%, а ръстът на средната заплата - 54%.

4. Инфлацията е вносна и се дължи на трилионите напечатани долари, евро и други валути от централните банки през 2019 - 2021 г. Срещу нея правителството не може да противодейства с абсолютно нищо. Към този фактор сега се добавя поскъпването на горива, храни и суровини заради войната в Украйна. Това, което може да се направи, е диверсификация на доставчиците и разработване на собствени суровинни източници - добив на нефт и газ в България, стимули за минни компании, които вадят ценни метали от земята. Неща, които в момента са почти анатемосани. И облекчени процедури за домакинства и бизнес, които инвестират във фотоволтаици за собствени нужди.

5. Всички многобройни протести в момента се представят за икономически, но всъщност са само политически и целят сваляне на правителството. За съжаление, водещите фактори в кабинета правят много грешки, имат лоша PR стратегия и отстъпват инициативата на противниците си, отклонявайки се от важните задачи за сметка на безсмислени битки в множество направления.

6. Битката с корупцията не е спряла, както твърдят някои. Тя се води срещу основния източник на корупция у нас - руското влияние върху българската политика и икономика. Войната е между привържениците на западната демокрация и източния тип олигархическо управление. Разделението по оста Изток-Запад е пълно и двете вече не могат да съществуват заедно. На страната на Запада е 85% от населението, които обаче във властта са представени единствено от Продължаваме промяната и Демократична България. Срещу тях са руски проксита като Възраждане, БСП, ВМРО, Атака и прочее патриоти, партиите на далаверата ГЕРБ и ДПС, проксита на далаверата като ИТН. На страната на Изтока са президентът, главният прокурор, генералитетът, националните телевизии (заради финансови зависимости от "Далаверата"), повечето медии. Плюс огромната част от държавната и общинска администраця, назначена в последните десет години. Битката е неравна и решаващи най-вероятно ще бъдат външни фактори (военно поражение на Русия, което да я накара да спре финансирането на хибридните войни и прокситата)."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    A, беее..........
    този озъбения ме върна във времето на Маркс и Благоев. Да вземем от богатите и да дадем на бедните. Абе тарикат, нали колкото си по-богат, толкова по-вече внасяш в хазната. Защо по дяволите едните, които са внасяли малко или нищо, да получат, а другите, не? Съваем друг е въпроса, дали тези глупости на Кирчо и Кокорчо ще се случат. Твърде съмнително.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари