Пет натурални енергийни напитки, които ще ви ободрят без да навредят на здравето ви

0
Енергийните напитки са вредни за организма и определено не трябва да ги използвате - дори от време на време
Енергийните напитки са вредни за организма и определено не трябва да ги използвате - дори от време на време Снимка: Depositphotos

Енергийните напитки са вредни за организма и определено не трябва да ги използвате - дори от време на време

Ако сте уморени и не можете да влезете в работен ритъм, изобщо не е необходимо да пиете много кафе или много вредни енергийни напитки.

С какво могат да се заменят споделиха от "Актуално".

Опасността от кафе и енергийни напитки

Кафето е натурален продукт, но е опасен, защото, след като ви даде увеличение на силата и енергията, води до силно изтощение. Странно, но кафето първо дава енергия, но след това изисква още повече в замяна. Поради това човек може да се пристрасти към кофеина и да пие кафе постоянно. Колкото по-рядко пиете кафе, толкова по-малко може да се види този ефект.

Същото важи и за енергийните напитки, които са и вредни за организма като цяло, тъй като техният състав не винаги е естествен. Ако се опитвате да защитите здравето си, определено не трябва да ги използвате - дори от време на време.

Естествена енергия

Има чудесна алтернатива на енергийните напитки и кафето. Мнозина пият чай, но той също не е много полезен - особено черния. Чаят съдържа вещества, наречени танини. Ефектът им върху организма далеч не е от най-благоприятните. Освен това в черния чай има много кофеин, който първо дава сила, а след това си я взима.

1. Зелен чай

Този чай почти няма танини и малко кофеин: наполовина по-малко от черния чай и четири пъти по-малко от кафето. Това е чудесна тонизираща напитка, особено в комбинация с лимон и канела. Не е препоръчително да го пиете твърде често и много, но чаша зелен чай по средата на работния ден определено няма да ви навреди.

2. Ябълки

Според учените ябълките са една от най-добрите тонизиращи и ободряващи храни. Те имат страхотен ефект върху нашето благосъстояние и дават сила, енергия, но нямат странични ефекти. Яжте ябълки сутрин, за да се събудите по-добре. Изобилието от витамин С и минерали допринасят за здравословното състояние, така че не забравяйте да включите този продукт в диетата си, ако често сме уморени.

3. Джинджифил

Доста трудно е да се яде джинджифил просто така заради странния му вкус, но от друга страна можете да го прибавяте към ястия или да се направи натурална енергийна напитка. За да направите това, смесете го с лимон и вода. Можете да добавите канела, мед за вкус. Ще получите невероятно мощна енергийна напитка, която няма да увреди нервната ви система и няма да изтощи тялото ви.

4. Шизандра

Плодовете на това растение съдържат органични киселини, както и тонизиращи вещества, захари. Сварете сухи или живи плодове с вряща вода. За да направите това, използвайте 1 с. л. на половин литър вряла вода или литър вода на две супени лъжици. Оставете напитката да кисне в продължение на един час. След това можете да пиете, като добавите мед, конфитюр или захар на вкус. Тонизиращият ефект на тези плодове е просто невероятен.

5. Тинктура от женшен

Може да се закупи в аптека. Добавете го към зеления чай или просто го пийте с вода, но според препоръките. Това ще ви помогне да се развеселите и като цяло да станете по-продуктивни и ефективни в работата и делата. Тинктурата не нарушава съня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари