Пет инцидента за два дни в планината и едно оглушително мълчание

2
"Далавера има в магистралите, в маските, в тестовете, в танковете, в самолетите, но не и в човешкия живот. У нас той е най-евтиното нещо – харчим го на воля без да се интересуваме от това, че една смърт почерня живота на цели семейства, а понякога и на цели градове", пише Стоянов
"Далавера има в магистралите, в маските, в тестовете, в танковете, в самолетите, но не и в човешкия живот. У нас той е най-евтиното нещо – харчим го на воля без да се интересуваме от това, че една смърт почерня живота на цели семейства, а понякога и на цели градове", пише Стоянов Снимка: БГНЕС

Журналистът и PR експерт Николай Стоянов с гневен пост във фейсбук за състоянието на масовия туризъм в България: 

"Пет инцидента за два дни в планината и едно оглушително мълчание. Мълчи държавата, мълчи и онова, което имаме като министър на туризма.

Мълчат си, защото тези бедстващи не са паднали от петзвездните лифтове на техните общи приятели. Не са си изкълчили крака и в луксозните басейни на хотелите, нито пък на пистите. От тях никой не може да вземе пари за чадър. Обикновени хора, обикновени инциденти. Нещо повече – прости хора, прости инциденти, като ония без маските, които са виновни за COVID-а. Очевидно българският туризъм е в Банско, Слънчев бряг, Златни пясъци, но не и в Джендема, Рила и Пирин.

Сега се питам къде е онази госпожа, която дигизирана в туристическо яке, маска и нахлупена качулка обикаля ресторантите в хотелите?

Защо не облече туристическо яке и да мине по пътеките, които минават десетки хиляди нейни сънародници всяка година?

Защо не преспи на заслон „Кончето“ поне за една вечер?

Защото е студено? Защото е мръсно?

Защото не иска да види: състоянието на заслоните, които се рушат над главите на туристите; запустелите пътеки с изгнилите табели; далаверите на знайни и незнайни планинари в Българския туристически съюз. 

Не иска. Няма далавера. Няма далавера в медицинските хеликоптери, няма в оборудването за спасители, камо ли пък във възстановяването на пътеки и заслони.

Далавера има в магистралите, в маските, в тестовете, в танковете, в самолетите, но не и в човешкия живот. У нас той е най-евтиното нещо – харчим го на воля без да се интересуваме от това, че една смърт почерня живота на цели семейства, а понякога и на цели градове. Оставяме децата си да умират като кучета на студа, а после обличаме черни ризи, за да се снимаме на погребенията им.

Затова, не ходете в планината, г-жо министър.

Тя много лесно отличава тиквите от хората.

Лошото е, че когато си отиват хората, остават само тиквите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари