Пет години затвор грозят българина, който издълба името си на Колизеума

3
Срещу Иван Димитров са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство
Срещу Иван Димитров са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство Снимка: Facebook

Срещу Иван Димитров са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство

Прокуратурата в Рим ще поиска повдигане на обвинение срещу 27-годишен турист, който миналия месец, с помощта на ключове, издълба името си и това на приятелката си в стена на Колизеума в Рим, съобщава италианската новинарска агенция АНСА.

Срещу Иван Димитров, който е от български произход, но живее в Англия, са повдигнати обвинения в оскверняване на културното наследство, за което е възможно той да бъде осъден на затвор от две до пет години.

Той е бил идентифициран, след като управата на историческата забележителност е била предупредена за инцидента от видеоклип, за който се твърди, че е заснет от двойката и публикуван в социалните мрежи. Впоследствие управата е уведомила полицията, предаде БТА.

Оттогава са извършени още два вандалски акта срещу 2000-годишния монумент.

В събота карабинерите в Рим съобщиха за 17-годишен германски ученик, хванат да дълбае нещо в стена на приземния етаж на амфитеатъра на Флавий.

Преди това 17-годишно момиче от Швейцария беше задържано, след като беше заснето да драска инициалите си върху камък на древната арена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    дано наистина да отиде в...
    и в италиански затвор, и другите затворници да разберат за какво е там и да го научат на някои уроци, най-вече се надявам да му разширят сфинктера толкова много че после да го държи затворен с ластик до края на живота си
  • 1
    2
    СвръхАз
    По скоро него ще го "поиздълбаят"
  • 6
    1
    Csfyui
    Хайде сега любовнико,да те видим!!!!В затвора ще имаш време да дълбааааааааш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари