Арестуваха "брокера на Ватикана" в Дубай

0
Чакат го 6 години затвор
Чакат го 6 години затвор

Чакат го 6 години затвор

43-годишният Джанлуиджи Торци, известен в Италия като брокерът на Ватикана, е бил арестуван в Дубай, съобщиха медиите. Трибуналът на Светия престол го осъди на 6 години затвор във връзка с аферата около управлението на фондовете на Държавния секретариат за покупко-продажбата на луксозна сграда в Лондон. Тоци бил задържан от полицията на ОАЕ, но все още не е ясно дали е заради международна заповед за арест по искане на Италия, пише 24 ЧАСА.

Трибуналът на Ватикана осъди през 2023 година Торци на 6 години затвор за измама, изнудване, пране на пари. Торци се разследва и от прокуратурите на Рим и Милано. Столичните магистрати стигнаха до механизма, чрез който част от 15-те милиона евро, прехвърлени на британските му фирми за сделка с имота на Ватикана, били използвани за купуването на акции за 4,5 милиона евро на компании, котирани на борсата.

В Милано пък Торци се разследва за манипулиране на пазара, фалшифициране на информации за борсата и корупция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Прочел
    Някой навици и пороци в ОАЕ приети от крайните либерали в европа за нормални,там са наказуеми и никак не е добре.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари