Пенсиите от Сребърния фонд се връщат обратно в универсалните фондове

0
За всеки 1000 лева, прехвърлени към държавното осигуряване, загубата е 39 лева годишно
За всеки 1000 лева, прехвърлени към държавното осигуряване, загубата е 39 лева годишно

Хората, прехвърлили парите си за втора пенсия в Сребърния фонд, връщат партидите си в пенсионните фондове, съобщи Даниела Петкова от Асоциацията на дружествата за допълнително осигуряване.

За миналата година управляваните от тях активи са 9 милиарда и 800 милиона лева, а таксите, платени от клиентите им - над 133 млн. лева, предаде БНР.

Пенсионните фондове са изчислили, че за всеки 1000 лева, прехвърлени към държавното осигуряване, загубата е 39 лева годишно, обясни Даниела Петкова:

Даже да променят избора си и да се възползват от възможността, която законът дава - да се върнат отново и да прехвърлят парите си от Сребърния фонд отново в партида в универсален пенсионен фонд, те ще прехвърлят размера на прехвърлената сума, но не и размера на загубените вече пари.

Някои от хората, прехвърлили парите си от професионален фонд в държавния, наистина са получили увеличение на пенсиите, други - не:

Тези, които са спечелили по този начин изчислено, означава, че вкарват в загуба солидарния фонд, което означава, че ще си навакса загубата с всички останали, които попълват дефицита в обществено осигуряване през плащаните от тях данъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари