Пенчо Милков: Тапата на "Дунав мост" е измерението на войната у нас, трябва да проявим търпение!

3
Жителите на град Мартен написаха писмо до Дядо Коледа
Жителите на град Мартен написаха писмо до Дядо Коледа Видео: Русе Медиа

Жителите на град Мартен написаха писмо до Дядо Коледа

Полицията прави повече е възможното – на крак са всички служители, включително и тези, които са почивка, каза кметът Пенчо Милков по повод блокирането на Русе заради тировете. От няколко дни преминаването по пътя Мартен - Русе и обратно и по бул. “България“ е невъзможно, особено сутрин и вечер.

Кметът обаче коментира, че има и добра новина – всеки момент започва строителството на буферния паркинг, чиито документи са за съгласуване с институциите. Милков каза, че е във връзка с министрите и е информирал лично премиера за ситуацията. Той заяви, а по-късно бе потвърдено и от областния управител Анатоли Станев, че камионите се спират в цялата страна. Станев обаче коментира, че много често това става едва, след като има струпване на тирове в Русенско, предава Русе Медиа.

Според областния управител тапите се получават основно поради грубото погазване на правилата за движение от някои водачи, предимно чужденци. Чуждите граждани, е трудно да бъдат санкционирани, тъй като правата им следва да бъдат вменени на родния им език. Това е проблем и за Автомобилна администрация, която трябва да насочва почиващите към изчакване на паркингите, а не на опашката.

Все още не е ясно кога ще заработи и фериботната линия Русе - Гюргево. „Румънският терминал е въпрос изцяло на частна инициатива. Наблюдават се частични затруднения по отношение на електрификацията, продължава да се работи по драгирането на Дунав в подхода към терминала. Нито българската, нито румънската държава могат да влияят пряко върху частния собственик и неговите инвестиционни намерения“, поясни областният управител.

А жителите на Мартен вече написаха и писмо до Дядо Коледа. „Пишем ти с огромна надежда! Знаем, че ти изпълняваш ЖЕЛАНИЯ и от душа и сърце ти се молим: Подари ни СВОБОДНО ПРЕМИНАВАНЕ БЕЗ КОЛОНИ ОТ ТЕЖКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ И БЕЗ МИЗЕРИЯТА,КОЯТО ОСТАВА СЛЕД ТЯХ, за да можем да се придвижваме нормално до работните си места. Все пак трябва да изкарваме някакви пари, за да си плащаме данъците към Общината и държавния бюджет.

САМО В ТЕБ НИ Е НАДЕЖДАТА! НА ОБЛАСТ И ОБЩИНА НЕ ВЯРВАМЕ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    24
    Без
    Значи жителите искат да се придвижват свободно а шофьорите те не искат ли те седят там щот им е кеф това човека е неблагодарно същество.
  • 2
    23
    Някой си
    Все още някой вярва ли че Русе е град? като гледам болшинството не са излизали по далече от табелата на хижа Приста през живота си.И са чичаци с възпалени простати минали 50 така отдавна и вярват че живеят на някакво място което е пародия на ,,град,,.
  • 5
    22
    Анонимен
    Не се пънете да бързате много за работа.И без това няма да ви платят много.Шефа и фирмата няма да ви благодарят и да запомнят добрината че сте се напъвали за работа.Таман ще си починете малко.В Русе не плащат големи заплати.Дори и да замезиш не стигат
  • 3
    21
    Община и Областта - на бул....
    КООРС и Общинския "паяк", вместо да се мотаят като мухи без глави по центъра, нека да ги изпратят на бул. "България" да контролират, да създават ред и да глобяват ТИР-шофьори - нали там е също в град Русе!? Щом бул. "България" е градска зона, в рамките на града е, между табелите на територията на град Русе - Общината и Областна администрация имат правото и задължението да решават проблема с ТИР-овете!!!
  • 2
    20
    бъчваря
    Ами не знам какво търпение трябва да проявим, но сега съм в задръстване почти час. Преди търпяхме измамата Ковид, сега търпим измамата Украйна! Последните седмици губя средно по 2часа в задръствания на път за работа сутрин. И кой си пати от цялата работа? Работника, който като мен работи в събота незаконно без пари, за да компенсира задръстванията...ммто ви украинско и бг подлоги като тоя!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари