Над 30-километрова е опашката от ТИР-ове към ГКПП "Дунав мост" днес

4
По данни на Агенция "Митници" през пункт "Дунав мост" са преминали на вход и изход от страната ни близо 3000 камиона само през последното денонощие
По данни на Агенция "Митници" през пункт "Дунав мост" са преминали на вход и изход от страната ни близо 3000 камиона само през последното денонощие Снимка: БТА

По данни на Агенция "Митници" през пункт "Дунав мост" са преминали на вход и изход от страната ни близо 3000 камиона само през последното денонощие

Тази сутрин опашката надмина 30 километра, а скоростта, с която колоната се придвижваше, беше един километър в час.

Движението към граничния пункт "Дунав мост" отново е затруднено от спрели тежкотоварни камиони. ТИР-ове има и в самия град Русе - за това сигнализират в социалните мрежи русенци, които вече пореден ден страдат заради кошмарната ситуация. Започват да се надигат гласове и за организиране на протест пред Общината.

Задръстването в района на граничния пункт Дунав мост продължава вече седмица, но тази сутрин трафикът бе особено тежък, сигнализираха пътуващи от съседния на Русе град Мартен. След като през миналата седмица бе въведена нова организация на движението, се оказа, че и това не е решение на проблема, коментира кметът на Русе Пенчо Милков, който е наясно със ситуацията.

"Добрата новина е, че краткосрочно полицията прави не всичко възможно, а повече от възможното. Извадени са резервни сили и средства, а другото е, че до дни очаквам началото на строителството и на буферния паркинг", каза Пенчо Милков.

По данни на Агенция "Митници" през пункт "Дунав мост" са преминали на вход и изход от страната ни близо 3000 камиона само през последното денонощие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    ТИР-проблеми
    Около 01:00 часа ТИР-овете в посока Границата се намираха по бул. "България" до бензиностанция "Лук Ойл" паркирани, както в дясната лента, така имаше тук-таме върху зоната за тях на тротоарната лента встрани. Има мъгла и повечето бяха с включени лед светлини.
  • 4
    8
    Възмутена
    Граничният пунк е държавна собственост. Какво прави по въпроса областният управител, защо всички недоволстват срещу кмета на града? Областният да отговори какво се случва с ферибота.
  • -1
    7
    До 1
    На кой пазар го срещна този твой познат с тази информация.Не стига,че правителство и депутати ни смятат за глупаци,ами и глупака решил да оригиналничи...
  • 5
    6
    Мечтите са безплатни.
    Е, сега като построят 2-рия и 3-тия Дунав мост ще се оправят работите. И след това веднага започват да строят 5-тия и 6-тия Дунав мост. Ама, като направят и Автомагистрала "Дунав" ... Дотогава - хаос и мизерия ни чакат в Русе.
  • 5
    5
    До 4
    Иди нахуй усраинска курво
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари