Пенчо Милков получи благословията на патриарх Неофит

0
Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща кмета на град Русе Пенчо Милков
Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща кмета на град Русе Пенчо Милков Снимка: Българска патриаршия

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на среща кмета на град Русе Пенчо Милков

Срещата се състоя в сградата на Софийска света митрополия, а в нея участваха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, Техни Преосвещенства - Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп - първи викарий на патриарха, както и Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

По време на срещата кметът благодари за възможността да се срещне и получи благословението на Светейшия патриарх, и изтъкна ползотворната съвместна работа, която община Русе осъществява с Русенската света митрополия. Пенчо Милков сподели и за редица проекти, в които общината и обществеността вземат активно участие - в строежа на храмове, благоукрасяването на града, изучаването на предмета "Религия" в училищата, както и в множество инициативи със съседните общини в Румъния.

От своя страна Светейшият патриарх пожела здраве, сили и още много успех в трудовете на кмета на града, а на русенци предаде своето благословение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    хах
    да няма хемороиди пенчо, седнал много финно
  • 3
    9
    Точен
    Ами той те богослови ама русенци ще те богословят на изборите .съвет ако искаш да си спестиш сръма несе къндатетирай ще получиш зеро гласа А кво е зеро Нула.
  • 3
    8
    Възмутена
    Трябваше да закарате патриарха до Басарбовския манастир да провери състоянието на тоалетните. Опааааа! Такива няма! Всъщност има, но са заключени от години, защото нямало кой да ги поддържа. Митрополията има ли нещо общо с манастира изобщо? Или е собственост на БДЖ, или Български пощи, или каквото се сетите. Абсолютен срам и за БПЦ, и за Русе изобщо. Хиляди туристи и поклонници и от страната, и чужденци посещават обекта (само така мога да го нарека, а не светиня), но много важно, нали!
  • -2
    7
    Градът умира,
    но страната умира. Просто сме извадка на една държава. Не виждате гората от дърветата?
  • -6
    6
    до 5 от нерусенец
    абе нали тоя ви аргасва жените, къф хомо е?!? или такива рога ти е турил, че чак не можеш да мислиш?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари