Пенчо Милков: Няма незаконна работа на Община Русе, има нереализиран нечий интерес

0
На Русе анаеробна инсталация за 26 млн. лева не е необходима
На Русе анаеробна инсталация за 26 млн. лева не е необходима

На Русе анаеробна инсталация за 26 млн. лева не е необходима

„Няма незаконна работа на Община Русе, има нечий нереализиран интерес. Мотивите към финансовата корекция от Управляващия орган на програма „Околна среда“ са едно към едно жалбата на неспечелилата фирма, която спечели останалите две поръчки за анаеробни инсталации в Бургас и Благоевград“, коментира кметът на Русе Пенчо Милков. Става въпрос за наложената финансова корекция от 25% или около 7 млн. лева за обществената поръчка за анаеробна инсталация, която ще се изгражда в Русе, предаде Русе Медиа

Пенчо Милков изрази личното си мнение, че на Русе такава инсталация за 26 млн. лева не е необходима, но не е спрял процедурата, тъй като е бил кмет едва от шест месеца и не е искал да блокира проект за такава сума. Според него има много по-евтини варианти, каквито са направили други градове. В Община Русе е било предвидено да се направи процедура първо за идеен проект, което по думите му е щяло да предопредели изпълнителя по-нататък, докато в Бургас и Благоевград направо е имало процедура за инженеринг. След разговор в екоминистерството са били направени промени и премахнати всички ограничаващи критерии. Явили са се 12 фирми, като тази, спечелила в Бургас и Благоевград, където е имало само по един до двама кандидати, не е победила.

Последвали са обжалвания пред Комисията за защита на конкуренция и Върховния административен съд, които са спечелени от общината.

На свой ред сега общината обжалва пред Русенския административен съд наложената финансова корекция. „Надявам се, че мотивите ни ще бъдат взети предвид. Не вярвам, че тази финансова корекция е правилна“, коментира кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Кухата лейка
    Не му се вижда и края . Тези смешници ,които ги описвате в коментарите са подготвили "нещо ново" - Градеж на Борислав Българинов Пак ще има много секс, бастуни и яко грабене от фирми и граждани. Сега само загряват, правят си тъп пиар , дребни задявки с бизнеса, празни обещания, лъжи и големи приказки. Е крадлив проект, а ма и прост се задава по Дунав, дано да не успее да се закрепи на понтона на Булмаркет или Пристаойл
  • 14
    6
    Гражданите
    На калпавата ракета космоса и пречи! Само оправдания и нищо положително, като някои ученик след двойка.
  • 16
    5
    Васил
    Браво другарю, дерзай в същият дух! Простите селяндури, които гласуваха за теб, за СлаФчо Трифонов, за Костя Копейкин, за Нунев и Даков заслужават съдбата си да живеят в черната дупка, наречена "малката Виена"!
  • 16
    4
    русенец
    Какъв одит, какви пет пари. Ако има проверки трява да са от София или от Европейската прокуратура. Тук всичко се замита и заличава. Няма КОНПИ, няма Сметна палата, няма АДФИ. Всичките са навързани като свински черва, на кого мъжът работи във ВиК, на кого батът работи в общината, на кого приятелите са на ръководни позиции. Ако проверките са на местно ниво няма шанс
  • 17
    3
    до Пенчо Милков
    Пълен смешник си, смеят ти се и бездомните кучета вече некадърник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари