Наталия Кръстева: Три години сме свидетели на немощна администрация

0
Общинските съветници от ГЕРБ - Русе свикаха пресконференция
Общинските съветници от ГЕРБ - Русе свикаха пресконференция

Общинската съветничка от ГЕРБ - Русе определи поведението на ръководството на Общината като неразумно

Общинските съветници от ГЕРБ - Русе свикаха пресконференция заради липсата на средства за ремонт на улици в Русе от държавата и заради финансовата корекция, свързана с обществената поръчка за анаеробната инсталация.

В пресконференцията участваха двамата съпредседатели на групата Наталия Кръстева и Светлозар Симеонов и председателите на комисии в Общинския съвет Иван Иванов – по териториално устройство, и Стоян Христов – по екология, предаде Русе Медиа.

Три години свидетели на една немощна администрация, която не може да управлява“, заяви Наталия Кръстева и припомни, че кметът Пенчо Милков е обещал прозрачност, но темите, които притесняват съветниците, не са в синхрон с това обещание.

Иван Иванов коментира отговора на МРРБ относно комуникацията с общината за парите за асфалтиране на улици, който излезе в медиите в отговор на журналистическо запитване до МРРБ. Той цитира писмото на министерството, че общината е предоставяла разнопосочна информация и е искала различни суми, като последната вече е около 5 млн.лв. “Кой ще носи отговорността за бездействието на това ръководство, тъй като от 406 млн.лв. в Русе не идва нищо“, запита той.

Стоян Христов пък изрази притеснението си, че Управляващият орган на програмата „Околна среда“ е наложил 25 % финансова санкция на общината за изграждането на анаеробната инсталация, което би ощетило бюджета с близо 7 млн.лв. Той каза, че в момента върви дело в Административния съд, в което администрацията оспорва санкцията, но процедурите забавят изграждането на инсталацията, а парите ще ги плащат русенци.

Светлозар Симеонов заяви, че според него кметът е абдикирал от задълженията си и е прехвърлил отговорността на заместниците си, но на тях не им стигат силите. Той прогнозира, че ще има вдигане на местните данъци от следващата година, тъй като бюджетът трябва да се пълни. И обяви, че на следващата сесия ще има питане за обществените поръчки.

Наталия Кръстева определи поведението на ръководството на Общината като неразумно, предвид липсата на пари за асфалтиране на улиците и санкцията за анаеробната инсталация. Тя анонсира, че ще бъде внесено предложение от ГЕРБ за промяна в Наредба 7 за преместваемите обекти, защото последната ѝ корекция не улеснява малкия бизнес, а го затормозява допълнително.

На журналистически въпрос какво смятат да предприемат, съветниците отговориха, че не могат да искат оставката на кмета, тъй като няма процедура по импийчмънт. Ролята им е да са конструктивна опозиция и следят за интересите на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    ГЕРБ
    Я па тая! а 12 години ква мощ гледахме??? наглост, кражби, корупция.....
  • 4
    10
    daskal
    Твърдението на "Пунта мара" е истина - шефовете от ГЕРБ си стоят в Общината. А иначе, и тази, и Шилкова не бяха оставени без работа. Заместник-директори на училища. Явно не могат да работят друго освен някакви началници.
  • 8
    9
    Нямате право!
    Нямате право да триете коментари лъжа ли е, че герберастката калинка на снимката беше назначена за зам-директор на елитна русенска гимназия без един ден стаж като педагог?!Лъжа ли, чу е нагла, противна и грозна?! Лъжа ли е, че е слугиня герберастка?!
  • 11
    8
    Богословската...
    Да живее МВРО и РУО Русе! Сега е биз-бизе с наш Менчо-забременителя, комуниска искала да става Георгиева, подкрепа търсела да не я изритат от шефското място. Баси отвратителната жена.
  • 12
    7
    Гражданите
    За съжаление всичко се случва така в Русе, а и не само, но за съжаление ние сме виновни, че ги търпим и не ги изхвърлиме на боклука, където им е мястото, а продължаваме да им слугуваме дори и с нашето безхабери и не гласуване!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари