Пенчо Милков: Настоявам за отговор от държавата за промишленото замърсяване в Русе

0
Кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни
Кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни Видео: Кис 13

Кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни

Кметът на Русе Пенчо Милков е подготвил писмо до Министерския съвет, до министъра на околната вода и водите, до РИОСВ - Русе и до областния управител, с което настоява до часове да бъдат предприети мерки за установяване на източника на промишлено замърсяване в Русе.

Това стана ясно от негово изказване по време на извънредната сесия на Общинския съвет.

Вчера и онзи ден основна тема бяха баржите, с които румънската страна не може да се справи просто да ги изтегли. Вчера бях в Гюргево заедно с нашия посланик в Румъния по този въпрос. Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИР-ове ни мирише. Мирише ни на промишлено замърсяване. Действията трябва да бъдат предприети веднага“, заяви Пенчо Милков.

Той настоява отговорните държавни институции да дадат с публични изявления информация кой е източникът на промишлено замърсяване. „Русенци се сдобиват със станции, правят разходи, дооборудват станции – не мисля, че това трябва да е техен /общински/ разход. Въпреки това русенци го правим. Искаме действия до часове и информация пред всички кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни“, каза още кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Този
    За какво си на тази длъжност .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари