Пенчо Милков: Не съм доволен от фирмата, която почиства тротоарите

7
Кметът на Русе изнесе подробности за ситуацията в областта
Кметът на Русе изнесе подробности за ситуацията в областта Видео: Кис 13

Кметът на Русе изнесе подробности за ситуацията в областта

"Стотици хора в момента почистват, почиства се и центъра на града, като се третира със специални смеси. Това не позволява да има обледяване в района. Вчера се е извършило почистване с техника от ОП „Паркстрой“ на площад „Свобода“, заяви Пенчо Милков на брифинг на Община Русе за актуалната зимна обстановка.

Милков посочи, че не е удовлетворен от фирмата, която почиства тротоарите и отново е имал разговор с нея. "Не са мобилизирани всички хора, сили и средства по плана за зимно почистване. Ще вземем мерки това да не се случва при следващ снеговалеж“, заяви Милков и подчерта, че ще фирмата ще понесе санкции.

Милков обясни, че е имало забавяне и в почистването на междуселските пътища.

Кметът каза още, че в пет села в общината и в русенския квартал "Средна кула" частично няма електрозахранване.

"Ток няма в кв. "Образцов чифлик" и в село Хотанца, където има проблем и с водоподаването", обясни Милков.

Над 160 души са анагажирани с премахването на паднали дървета и клони в Русе. В дейностите са включени 60 служители от наличния състав на ОП „Паркстрой“ и близо 80 на „Вектор“, два екипа на дирекция „Обществен ред и сигурност“ към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ също се включва със свои екипи, стана ясно от брифинга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    46
    Виктор
    Да, знам ги тия кoито спират там. Там има автобусна спирка и хората са принудени да заобикалят тези коли ходейки по улицата вместо по тротоара. Това само в Русе може да се случи. После като пострада някой ще има една камара празни приказки и оправдания.
  • 1
    45
    Русенлия
    Вчера за малко да се блъсна на кръстовището между Захари Зограф и Мальовица в Дружба 2 защото две коли са винаги паркирани на тротоара на Мальовица до кръстовището и нямаш никаква видимост вдясно когато излизаш от Захари Зограф. Няма отстояние и за пешеходците. Ако бях да се нацеля обаче мене щяха да изкарат виновен. Къде спят тия от фирма КООРС и КАТ, или тях ги интересува само центъра? Кога най-накрая ще има глоби и санкции?
  • 3
    44
    До 30
    Вгъзилено, цялата Община знае, че на Бенчо кожлячето за нищо не става! Само се пени като типичен кумунярски лъжец и некадърник!
  • 8
    43
    до ууу
    прав си, колега! на 34 съм, но по- некадърен кмет на Русе не съм виждал...
  • 12
    42
    Уууууу
    Аз пък от теб не съм доволен.Мишок.Унищожи хубавият ни град.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари