Пенчо Милков награди доайен на водомоторния спорт в България

2

Христо Басарболиев - Фери бе отличен с почетен плакет на Община Русе

„Гордея се, че сте част от историята на нашия град и продължавате да бъдете пример за подражание на младото поколение. Под Вашето ръководство стотици начинаещи спортисти са получили напътствията, нужни им, за да успеят.“

С тези думи днес кметът Пенчо Милков посрещна дългогодишния съдия и заслужил спортен деятел по водомоторен спорт Христо Басарболиев - Фери. В знак на признателност към неговото дело той бе отличен с почетен плакет на Община Русе.

Доайенът на водомоторния спорт сподели с кмета, че тази година е участвал като съдия на 150-ото си състезание. Под неговото ръководство всички прояви преминават без произшествия, което е сериозно постижение, имайки предвид естеството на дисциплината.

Кметът обсъди с Христо Басарболиев развитието на водомоторния спорт в града, както и възможностите за бъдещо съвместно участие в европейски проекти, които да подобрят занемарената през годините материална база на спортуващите. Пенчо Милков увери, че Община Русе ще съдейства по всякакъв начин градът отново да стане домакин на регионални и национални първенства.

Русенецът Христо Басарболиев е един от най-активните български съдии на държавни първенства и международни турнири в страната. Той е и бивш национален състезател по водомоторен спорт. По време на своята спортна кариера Басарболиев става многократно шампион в класовете – ОВ-350 и ОА-250. На международен турнир в Кърджали той финишира втори в клас ОС-500, класирайки се след световния шампион Даниш от Германия.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Енчо Енчев и журналистът и деятел на Българската федерация по водомоторен спорт Александър Недков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Гинка
    Само с Върбан няма снимка
  • 5
    4
    Гинка
    Само с Върбан няма снимка
  • 6
    3
    Вгъзилена Сексоложката
    А мен довечера Бенчо Нереза ще ме награди няколко пъти изодзадзе! Ще ни чуе пак цялот Нисофо как пищим като откачени! Даже и бифшата му жена и трите изоставени чаавета могат да ни чуят в Николову! Важното е вие тъпите избиратели пак да ми го изберете, нищо, че е най-некадърния кмет на Русе! Даже Идиотоф и Калчеф са цветенца пред моичкия кумуняст! ХАХАХА
  • 3
    2
    Антония
    Браво на моят свекър, дядо Ферко! Уникален и много добър човек!
  • 4
    1
    Марг Збукъррбърг
    Този секссимвол му блокирх словоизлиянията в МЕТА. Много незадоволени ми писаха на лични, че само обещавал, а бил в режим на ЦЪК ЦЪК ЯЗЪК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари