Пенчо Милков: Днес народна представителка от Русе изнесе непроверени факти

2
Депутатката, родом от Дулово, но избрана от Русе, се позова на анонимен сигнал. Това явно е ядосало русенския градоначалник, който макар да не споменава лично нейното име, я обвинява в лъжа
Депутатката, родом от Дулово, но избрана от Русе, се позова на анонимен сигнал. Това явно е ядосало русенския градоначалник, който макар да не споменава лично нейното име, я обвинява в лъжа

Кметът на Русе Пенчо Милков излезе с лична позиция във фейсбук профила си за скандалните обвинения на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова

Припомняме, че Атанасова твърди, че обществената поръчка за анаеробната инсталация на Община Русе имала съществени нарушения. Депутатката, родом от Дулово, но избрана от Русе, се позова на анонимен сигнал. Това явно е ядосало русенския градоначалник, който макар да не споменава лично нейното име, я обвинява в лъжа

Ето постът на Милков, който публикуваме без редакторска намеса:

"Вярвам, че мисията на един народен представител е да работи за гражданите на България и на района, от който е избран, а не да брани частни търговски интереси.

Само три процедури за инженеринг на анаеробна инсталация има в България - в Благоевград, Бургас и Русе.

Фирмата, в чийто говорител се превърна една депутатка от Русе, спечели процедурата и в Благоевград, и в Бургас, срещу само един участник.

В Община Русе обаче, след като отворихме максимално условията за кандидатстване, се явиха 8 фирми. Избран е изпълнител, а въпросната фирма е отстранена от участие в процедурата.

В общественото пространство за компанията има информация, че се разследва от европейските органи за разходване на европейски средства по Оперативна програма „Околна среда“.

Заради отстраняването си от русенската поръчка фирмата е подала жалби до Комисията за защита на конкуренция, която приема, че отстраняването ѝ е правомерно. И Върховният административен съд потвърждава, че декласирането на фирмата е правилно.

Днес народната представителка, избрана от Русе, изнесе в публичното пространство непроверени факти. Макар депутатите да имат право на достъп до всякаква информация от всяка институция, тя не е търсила информация в Община Русе. От изявлението съдя, че не се е допитала и до КЗК и ВАС. Така без проверка на фактите става говорител на фирма, отстранена по обществена поръчка.

По реализацията на проекта сме в непрекъсната връзка с Министерството на околната среда и водите и ръководството на оперативна програма „Околна среда“. Изграждането на тези 3 анаеробни инсталации е важно не само за Община Русе, но и за цялата страна.

Какво е важно да се знае:

По всички обществени поръчки в Общината се явяват множество кандидати. Не ограничаваме конкуренцията, не правим процедурите За или Против дадена фирма и това може да се види от всеки гражданин на сайта на Община Русе.

Ако народен представител има нужда от информация, винаги би могъл да говори с кмета и да си изясни фактите. Като юрист е редно да се запознае с документите по преписката.

Сигналът бе изпратен до мен, но тъй като в Община Русе не кметът, а зам.- кметовете са възложители по обществените поръчки, след получаването му се свързах с външния консултант по проекта - дружество, избрано от предходния кмет от ГЕРБ.

Преди да получа становището на консултанта и на комисията, не намирам за нормално да си говоря с депутати през медиите.

До момента народната представителка, изявила се като говорител на фирма, не ме е търсила по какъвто и да било въпрос и не е предложила нищо, с което да помогне за община Русе."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Румен Спасов
    Тази калинка трябва да се накаже със сто пръчки на голо. Като опърпана сойка само подкряква.
  • 4
    5
    Нели КОЛЕВА
    Въросната Д. А. ми прилича на хамелион-вижте как говори за партийния си началник(изражение на лицето,глас,телодържание),а когато атакува опонент излъчва съвсем други сигнали(променя тона,използва речник,на който мястото не е в Парламента,цялото тяло се стяга и т.н.).Може би един курс по добри обноски не би бил излишен.Тя може да си го позволи.
  • 8
    4
    Иво Неделчев
    Скъпи съграждани когато гласувате за ГЕРБ гледайте за кандидатите а на Кмета не падайте на нивото на тая простакеса
  • 7
    3
    daskal
    Дуловска икона! Предизвикателство за френолозите.
  • 8
    2
    Xcvb
    Ами сигурно фирмата е гербаджийска и сега ще спре и нейното кранче. Не се наядоха гадовете!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари