Пенчо Милков: Дано Великден не срути здравната ни система

1
Вярвам, че и днес ще успеем да се обединим, така че по-скоро да можем да се върнем към нормалния си живот
Вярвам, че и днес ще успеем да се обединим, така че по-скоро да можем да се върнем към нормалния си живот

Всеки ден получавам запитвания защо за някои хора ограниченията видимо не важат и се разхождат на воля из града, събират се с компании, докато други стриктно си стоят вкъщи. И на електронната поща, и тук ми пращате снимки и сигнали за нарушения на извънредните мерки.

Мнозина са гневни и се чувстват ощетени, а и притеснени до какво ще доведат масовките в пролетното време.

Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в социалната мрежа.

"Задава се Великден, който толкова много обичаме, а тази година ни предупреждават, че може да срути здравната ни система... Дано не се случи.

Знаете, първо бяха призивите, клипчетата "не правете така", постепенно стигнахме и до актовете и глобите, непосилни за повечето нарушители... Полицията и нашите звена на КООРС обикалят и следят за спазване на мерките в Русе, но нямат свръхсили да бъдат навсякъде по всяко време. КООРС вече раздават и защитни маски, които осигурихме от Община Русе за тези, които нямат.

Както знаете, ползването им стана задължително по заповед на здравния министър. Доброволци също обхождат улиците и градинките и разясняват, обясняват. Но както никой в света не може да спре плъзналия вирус засега, така е невъзможно всички да мислим и действаме еднакво.

Нещата опират до личната ни отговорност в крайна сметка, до усещането за солидарност към другите. Този личен тест ни се дава сега и той е по-важен от сплашването и глобите.
Засега успяваме да се опазим от черната статистика, но нека не чукаме на дърво, а да мислим отговорно и солидарно.

Русенци винаги сме се славели с широкия си дух на европейци, а във важни времена сме били за пример като общност. Вярвам, че и днес ще успеем да се обединим, така че по-скоро да можем да се върнем към нормалния си живот.

Накрая искам да благодаря на евродепутата Цветелина Пенкова за тази маска, която е част от нейната кампания #PRAYATHOME /"Моли се вкъщи"/, както и за дарението, което направи за Русе.

Призивът на Цвети е вярващите да останат вкъщи по Великден и да отправят молитвите си оттам."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари