Глоби за нарушения в Европа бяха признати от Окръжен съд - Русе

0
Русенци, карали с превишена скорост и употребили алкохол, ще си понесат съответната финансова санкция
Русенци, карали с превишена скорост и употребили алкохол, ще си понесат съответната финансова санкция Снимка: Dunavmost, архив

По искания на австрийските и на полските власти два различни състава на Окръжен съд – Русе признаха решенията им, с които са наложили глоби на двама български шофьори, съобщават от пресцентъра на съда

Засегнатото лице по първото дело, 58-годишният русенец Ю. М. е бил санкциониран за това, че на 21.07.2020 г. в 0,57 ч., като водач на лек автомобил с русенска регистрация, движейки се в Nickelsdorf, А 4, StrKm 61,950 е превишил максимално допустимата скорост с 33 км/ч (разрешена максимална скорост 80 км/ч). Австрийските власти са постановили българският гражданин да плати 150 евро глоба.

По второто дело засегнатото лице също е български гражданин от гр. Мартен на 44 години. Според данните на полските власти, на 05.11.2017 г. в град Свиноуйсцие, И. Г. е управлявал „Форд“, намирайки се в нетрезво състояние, изразяващо се с показател 0,39 мг/л алкохол в издишвания въздух. Наложена му била парична санкция в размер на 5460 злоти, от които българският гражданин е платил 1000 злоти.

И двете засегнати лица се явиха лично в съдебните заседания и заявиха, че са запознати с постановените срещу тях решения и ще заплатят глобите.

Съдебните състави на Окръжен съд – Русе прецениха по всяко от делата, че не са налице основания за отказ и разпоредиха българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново, като обжалването не спира изпълнението и преписи от съдебните актове се изпращат веднага на ТД на НАП Варна офис Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари