Пазарът в Русе с нова търговска сграда

0
Предложението бе подадено от управителя на общинското търговско дружество "Общински пазари" ЕООД Кунчо Кунчев
Предложението бе подадено от управителя на общинското търговско дружество "Общински пазари" ЕООД Кунчо Кунчев Снимка: Топ новиини

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение за извършване втори етап от изграждането на търговска сграда за промишлени стоки на територията на Централен общински пазар, информира Топ новини.

Предложението бе подадено от управителя на общинското търговско дружество "Общински пазари" ЕООД Кунчо Кунчев.

Стойността на  предвиденото изграждане, като втори етап, е 340 000 лв. и ще се извърши със собствени финансови средства на дружеството.

В програмата на развитие на „Общински пазари“ ЕООД в рамките на 2015 г. и 2016 г.а, на два етапа през двете години, е предвидено премахване на съществуващата остаряла постройка - складовете от група 17 на територията на Централен Общински пазар и изграждане на нова сграда за търговия, с метална конструкция в две едноетажни търговски крила. 

Всеки от двата етапа, включва изграждането на 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, топло-изолирани външни стени, пестящи енергия за отопление, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част и ролетна щора на фасадата към алеята.

Всеки обект е с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и извършване на търговска дейност и на открито, нещо с което са свикнали и клиентите, и търговците на пазара, се казва в предложението.

Всички съществуващи на терена дървета се запазват, както е предвидено в проектната документация.

През 2015 г. завърши първият етап от изграждането на модерна едноетажна постройка, предназначена за пазарна търговия, като всички готови обекти имат наематели и вече работят.

След цялостното завършване на проекта ще се обособят две търговски крила, като всяко от тях включва 20 нови магазина с модерен вид и нова инфраструктура и инсталации.

Предвидено е в бъдеще да се изгради централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата, което е залегнало в техническия проект и документация, и разрешение за строеж.

Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 7 години благодарение на разширяване на търговските площи, възможността за привличане на нови наематели и подобряване на общия вид на най-голямото открито търговско средище в гр. Русе

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари