Пътят Русе – Бяла е затворен за автомобили над 12 тона

0
Сложна е картината в цяла Североизточна България
Сложна е картината в цяла Североизточна България Снимка: Кадър от Press TV / Архив

Пътят Русе – Бяла е затворен за тежки автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътна полиция в Русе.

Причината е обилния снеговалеж и намалената видимост. Леките автомобили се пропускат с предупреждение за вложената метеорологична обстановка.

От Областното пътно управление уточниха, че всички останали пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. В почистването е ангажирана цялата налична техника.

Пътната мрежа в град Русе е почистена, няма затворени улици, съобщиха от общинската администрация. Привлечена е и допълнителна техника, която да чисти по-малките улици. Усилията са насочени към опесъчаване на уличната мрежа, тъй като метеорологичната прогноза е за понижение на температурите и образуване на ледена покривка.

От „Топлофикация Русе“ съобщиха, че вече е пуснато парното в централната част на града, където преди два дни беше спряно за ремонт

Сложна е картината в цяла Североизточна България. Временно е затворен за движение част от пътя Русе – Велико Търново в района н с. Поликраище, заради катастрофа между два товарни автомобила.

Въведено е временно ограничение за движение на товарни автомобили с маса над 12 тона по пътя Шумен - Русе. Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани на изграден контролно – пропускателен пункт край село Струйно. Движението ще бъде възстановено след като бъде почистен и обезопасен пътния участък от фирмата, която се грижи за поддържането на пътя.

Очаква се на много места в Добруджа и по северното Черноморие да се заледят пътища и електропроводи. Освен снега, в Североизточна България се очакват бурни ветрове със скорост до 70-80 километра в час.

Това е предпоставка за образуване на преспи и снегонавявания. От Пътна полиция предупреждават водачите да тръгват на път добре подготвени, а при възможност да отложат пътуването.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари