"Пациент" крадял мобилни телефони от COVID отделение в Пловдив

1
25-годишният мъж събирал информация за неработещи камери в лечебното заведение
25-годишният мъж събирал информация за неработещи камери в лечебното заведение

25-годишният мъж събирал информация за неработещи камери в лечебното заведение

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за кражби на мобилни телефони и пари от COVID отделение и спешен COVID кабинет в пловдивска поликлиника, съобщи  bTV.

Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешния кабинет в поликлиниката. Крадецът използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и задигнал мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ.

За да се добере до отделението за болни от коронавирус в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти.

Влизайки в отделенията мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали.

Мъжът има множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години.

На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари