Патриарх Неофит пристигна в Русе

0

Патриарх Неофит пристигна в Русе преди минути.

Пред храма „Света Троица“ той бе посрещнат от русенския митрополит Наум, духовници и множество миряни, които му целуваха ръка, пише вестник Бряг. Камбанен звън огласи идването на патриарха, а най-нетърпеливите миряни се стекоха да го поздравят.

Деца и възрастни побързаха да получат благословението на Неофит. Русенци искаха да му изкажат признателността си за дългите години достойно служене в  Доростоло – Червенската митрополия. Очаква се бившият ни митрополит да пренощува в предишните си покои.

Патриархът ще присъства утре на Светата литургия за освещаването на църквата „Всех Святих“. Самото освещаване ще започне още от 7.00ч., когато митрополит Наум  ще вложи свети мощи в олтара на храма, а после ще освети и всички църковни принадлежности.

Светата Литургия ще е от 9.00 ч. и на нея се очаква да присъства и премиерът Бойко Борисов. След церемонията митрополит Наум ще награди всички дарители, патриарха и премиера, спомогнали за изграждането на храма.

Припомняме, че църквата „Всех Святих“ бе разрушена през 1975г. и на нейно място беше издигнат Пантеонът на възрожденците. Според свидетели нещастия постигнали всички участници в събарянето на храма.

От тогава русенци не престанаха да се надяват храмът отново да възкръсне. След 42 години утре отново ще загорят свещите и ще удари камбаната на „Всех Святих“.    

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари