Патриарх Неофит е в реанимация

1
Лекар от болница "Токуда" с подробности за състоянието на патриарха
Лекар от болница "Токуда" с подробности за състоянието на патриарха Видео: bTV

Състоянието на българския патриарх Неофит, който беше приет снощи в болница, е стабилно.

Той все още е в реанимацията, но се чувства добре. Лекарите ще вземат отношение дали е уместно да бъде приведен на по-лек режим на обгрижване.

"Патриархът в момента е в отлично състояние, възстановени са констатираните нарушения. Днес започва неговата активна рехабилитация. На по-следващ етап ще се прецени дали трябва да се преведе отново в кардиологията или в неврологията в отделение с по-ниска степен на интензивност", каза проф. Николай Младенов от болницa "Токуда", предаде bTV.

Имаше си съответните проблеми със сърцето, имаше си съответните проблем и със съзнанието, тоест все неща,  които бяха обезпокоителни и налагаха взимането на бързи мерки за неговото компенсиране и изваждане от критично състояние”, допълни лекарят.

Той се чувства добре, пък и реанимацията така се чувства добре, когато има божи човек в реанимацията, защото в крайна сметка ние сме на водораздела между настоящето и отвъдното и с Божията помощ обикновено правим чудеса”, коментира още проф. Младенов. 

Медиците допълниха, че патриархът страда от хронични заболявания, които са се обострили. Това е наложило спешното му хоспитализиране. Година преди да бъде избран начело на православната ни църква дядо Неофит беше опериран заради сърдечно-съдови проблеми.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари