Патриарх Неофит бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Бяла“

0
Предложението за удостояване на дядо Неофит с почетно гражданство бе направено от кмета на града
Предложението за удостояване на дядо Неофит с почетно гражданство бе направено от кмета на града Снимка: БГНЕС / Архив

Българският патриарх Неофит бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Бяла“

Това стана по време на тържествено заседание на Общински съвет-Бяла, посветено на 130-годишнината от обявяването на Бяла за град, информира Русе Медия. То се проведе за първи път в „Арт център Бяла“, като преди началото му в киносалона се състоя прожекция на филма „Малката Бяла – столица на Руската империя“.

Предложението за удостояване на дядо Неофит с почетно гражданство бе направено от кмета на Община Бяла Димитър Славов. Той припомни някои от най-славните моменти от историята на населеното място и изрази надеждата си, че Бяла ще се възроди отново. „Всичко почва с вярата, а дядо Неофит 20 години беше с нас, всяка година идваше в църквата „Св.Георги“, идваше в металната барака на гара Бяла, за да служи. Той благослови строежа на новия храм „Св.Пантелеймон“ и бе един от личните дарители. Дядо Неофит е изключително обичан от местното население“, каза кметът.

Предложението бе подкрепено единодушно, а през следващата седмица Димитър Славов и председателят на Общинския съвет Мариян Антонов ще удостоят със званието патриарх Неофит на място в Светия синод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари