Митрополит Наум ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“ на 14 юни

0
Тържествената церемония ще бъде в зала „Свети Георги“
Тържествената церемония ще бъде в зала „Свети Георги“ Снимка: Русенски митрополит Наум / Facebook

Тържествената церемония ще бъде в зала „Свети Георги“

Русенският Митрополит Наум ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“.

Тържествената церемония за удостояване на „Почетен гражданин на Русе“ ще се проведе на 14 юни, от 13:00 часа, в зала „Свети Георги“, която се намира на шестия етаж в сградата на Община Русе.

По предложение на кмета на Община Русе Пенчо Милков Наум Андонов Димитров – Н. В. ПР. Русенски Митрополит Наум ще бъде удостоен с почетното звание за неоценимата му роля на духовен водач и обединител. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е от дълги години една от ярките фигури в Русенския духовен живот. Той е верен съмишленик и духовен водач както в общението с миряните, така и в изграждането на общокултурно пространство на вяра, доверие и съпричастност към културните и духовни ценности на нашето съвремие.

Церемонията ще се води от председателя на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Не е ясно
    Защо енориаши, църковни и граждански сдружения не номинираха митрополита за почетен гражданин, а това се прави от атеист? Достойно ли е това за един духовник с такъв сан? Питаме съвсем основателно.
  • 2
    7
    daskal
    До 5 - Като сте просветен, да ви питам... Знаете ли в колко училища в Русе има часове по религия? Да, в едно. Да е жив и здрав митрополитът, ама чак пък "велики" делата му едва ли могат да се нарекат. Освен това много моля да се изясни нещо много важно. Истина ли е, че Наум е хомосексуалист и дори е довел любовника си в Русе? Ето, не е хомофобско изказване - питам учтиво и културно каква е истината.
  • 0
    6
    хи, хи,
    До 4, значи да кажеш на глупака, че е глупак било ниска култура и възпитание?!? Абе, ти да не си #2 ?!?
  • 0
    5
    До непросветените
    Негово Високо Преосвещенство Русенски митрополит Наум (Господ здраве да му дава) дълги години води борба и накрая беше въведено вероизповедание в училищата! Сега нашите деца учат Християнството благодарение на неговите усилия! Дори само за това този прекрасен Човек заслужава признание! Останалите му велики дела за Русе и околията дори няма да ги споменавам!
  • 1
    4
    До
    Активирали те се от Русенската митрополия. Хайде посочете лично той какво е направил за града, подчертавам - Лично, а не по колко проекта е работила митрополията след срещи на митрополита с политически лица и лобирането от тяхна страна. И може ли дейност, която е малко повече от десетилетие да се "възвишава" до такава степен?! Отговорете защо граждански и църковни християнски организации не направиха тази номинация?! Няма да използваме думи като "пълна глупост", защото ниската култура и възпитание си личат от написаното.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари