Пътните строители ще блокират 20 ключови шосета в сряда

0
Пътят Русе - Бяла е едно от тях
Пътят Русе - Бяла е едно от тях Снимка: Google Maps

Фирмите се вдигат на стачка срещу правителството в оставка

Пътните строители от утре се вдигат на стачка срещу правителството в оставка. Това става ясно в декларацията на ББК „Пътища“, разпространена до медиите в вчера. В нея „Продължаваме промяната“ е обвинена в пълна липса на липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение, а също и в безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании.

На въпрос на вестник „Сега“ дали в браншовата организация не се притесняват от откровено политическия тон на декларацията, изпълнена с предизборни лозунги, инж. Стефан Чайков, председател на ББК „Пътища“ каза, че те не участват в избори. Той уточни, че стачката от утре ще започне с блокади за по един час на важните кръстовища по всички пътища и автомагистрали в страната. Браншовата камара публикува карта на 20 кръстовища и отделни отсечки, които ще бъдат блокирани.

Около 700 млн. лева са неплатените суми за извършената работа от пътните строители досега“, припомни той. „Около 300 пътни обекта, където се работни са заплашени от спиране. Голямата опасност е и за зимното поддържане на пътищата. По решението на Народното събрание, допълнителните споразумение с пътните фирми са със срок 30 септември. Ако Народното събрание не си промени сега решението сега, в края септември няма да има работещ парламент, който да удължи този срок, а служебното правителство няма да има право да го направи. Така от 1 октомври всякаква поддръжка на пътищата ще спре“, предупреди Стефан Чайков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари