Пътни строители блокираха пътя край Иваново

2
Блокада имаше и в района на граничния пункт Дунав в мост в Русе
Блокада имаше и в района на граничния пункт Дунав в мост в Русе Снимка: sbs-bg.com

Национален протест на пътностроителни фирми.

Бяха блокирани пътни участъци в над 20 населени места. Недоволството е заради неизплатени от държавата близо 1 млрд. лева за свършена според тях работа. Знаете - забавеното плащане стана причина за напрежение в коалицията и решение въпросът да бъде отнесен към парламента.

Пътни строители протестираха пред Парламента с лозунги "Няма държава без пътища","Всеки труд трябва да се заплаща".

"Очакваме да бъде взето най-накрая решение за разплащане на дейности, извършени преди една година, които се протакат с разни процедурни хватки. Само че ние искаме да работим", заяви Георги Златев от ББК "Пътища", предава БНТ.

Протестното шествие стигна до Министерство на финансите и Министерския съвет. По обяд на протеста дойдоха и камиони и пътностроителна техника. Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано с часове. Пътните строители настояват да получат 100% от дължимите им от държавата средства и докато това не стане, заявиха, че протестите им ще продължат.

Протести и блокади имаше на много места в страната. Пътни строители блокираха пътя Русе-Бяла в района на село Иваново.

Трябва да започнем пролетните ремонти по пътищата. Вместо да работим в момента, ние стоим тук и протестираме", заяви Петко Николов, изпълнителен директор на "Път инженеринг".

Строителни фирми блокираха отсечката от Пазарджик към Автомагистрала "Тракия".

"Реално погледнато, от април месец миналата година всеки един обект, който е завършен, не е изплатен", заяви Ели Николова.

В Благоевградско излязоха на протест с намерението да блокират кръстовището, което свързва автомагистрала Струма и път Е-79, но до блокада не се стигна.

Строители от шуменската фирма „Автомагистрали Черно море" блокираха два от старопланинските проходи Ришки и Айтоски. Блокада имаше и в района на граничния пункт Дунав в мост в Русе. Поредният протест е срещу отказа на държавата да плати за завършен още миналата година ремонт на отсечката между Чирпан и Стара Загора.

Пътят е приет от комисия и пуснат в експлоатация, но парите за него още не са получени. В края на октомври миналата година след разговори със служебния регионален министър те получиха само 9 млн. от дължимите 37. Оттогава продължават протестите им с искане за останалите 28 млн. лв.

Строителите са категорични, че ще протестират до пълното издължаване на държавата към тях за свършената в срок работа.

В общонационалния протест се включиха над 86 пътностроителни фирми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Нито от вас, нито от пътищата ви става нещо. Вземайте си пътищата скапани и марш от тук. Крадливи кърлежи. Със вас колко милиарда се окрадоха ? Вие сте еталон за позорния вид на държавата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари