Пътищата в малките населени места в Русенско са непроходими

3
За сега няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили
За сега няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили Видео: NOVA

Учениците в част от областта няма да ходят на училище в понеделник

Основните пътищата в област Русе вече са разчистени, но стотици семейства остават без ток. Учениците в част от областта няма да ходят на училище в понеделник.

Въпреки предупреждението на властите Георги Георгиев тръгва на път от Русе за Истанбул час след полунощ. Заради виелицата спира няколко пъти. Малко преди Бяла му се налага да се върне обратно. Закъсали тирове изцяло са блокирали пътя. Почти по същото време таксиметровият шофьор Иван Стойчев се прибира в Русе от Букурещ. „Изчистено е в Румъния, добре поддържано. Вече тук към границата е по-заснежено”, каза той пред камерата на на NOVA.

Рано сутринта Русе се оказа в снежен капан - три от изходите на града бяха затворени. Полицейски патрули връщаха колите, тръгнали към София, Разград и Силистра. Камионите от „Дунав мост” пък задръстиха единствения проходим обходен път - този към Велико Търново и София.

Тежкият сняг и съборените клони затрудниха работата на снегорините. В жертва паднаха и част от тролейбусните жици в града. „72 машини работят в общината. Ситуацията е тежка, не е непоправима”, увери кметът на Русе Пенчо Милков.

До късния следобед трафикът по основните булеварди беше възстановен. Обстановката в съседната Разградска област обаче остава сложна. „Над 100 населени места са без електрозахранване, има множество паднали дървета. 8 човека бяха спасени, бедстващи между Цар Калоян и Езерче. Двама човека с инфаркт бяха пратени към Шуменска болница, има бременни, хора на хемодиализа, които също са закарани към съседни болници”, каза областният управител на града Владимир Димитров.

В русенска област обстановката остава сложна, а все още в 40 населени места нямат ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари