Повече от 20 населени места в Русенско са без ток

1
Проблемът с електроподаването се дължи не само на скъсани кабели, но и на дефекти в мрежите за ниско напрежение
Проблемът с електроподаването се дължи не само на скъсани кабели, но и на дефекти в мрежите за ниско напрежение Снимка: Областна администрация - Русе

Проблемът с електроподаването се дължи не само на скъсани кабели, но и на дефекти в мрежите за ниско напрежение

Десетки населени места в област Русе са без електрозахранване, в част от тях през нощта не е имало и вода. На места са прекъснати и телефонните комуникации. Във всички общини има населени места без ток, като най-критична е обстановката в общините Ценово, Борово, Две могили и Сливо поле.

Към момента от справката на дежурните към Областния съвет за сигурност става ясно, че в повече от 20 населени места в Русенско няма електрозахранване. Проблемът с електроподаването в региона се дължи не само на скъсани кабели, паднали електрически стълбове, но и на дефекти в мрежите за ниско напрежение. В Областната администрация постоянно се получават сигнали от граждани за паднали клони, дървета и скъсани жици. Има данни, че по пътя между Две могили и Борово са нападали десетки дървета, които затрудняват екипите на енергото. Магистралните електропроводи на ЕСО са в изправност.

Пътят Русе - Бяла е затворен за всички моторни превозни средства към този момент. Още през нощта към 22:30 часа са спрени тежкотоварните камиони, които изчакват край хижа "Приста" на изхода от Русе. Екипи на полицията връщат всички автомобили обратно. Има закъсали превозни средства на Воловския баир, като вече те са изтеглени на безопасно място от специализираната техника на фирмата, с която Областното пътно управление има сключен договор. Проблемът по пътя Русе - Бяла е възникнал не само от обилния снеговалеж, но и заради многото нападали дървета.

Затворени са също пътищата към Силистра и Разград. Цялата налична техника е изкарана по пътищата.

Заместник областният управител Георги Георгиев поддържа контакт с институциите от региона, имащи отношение към зимната обстановка. Създадена е необходимата организация за реакция в максимално кратки срокове в настоящата кризисна ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Гошо
    Някой видя ли снегорин по пътищата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари