Пасторът от църквата на Габриела и майка й е заплашван с убийство

0
Заканите към Андрей Аврамов са оправяни във връзка с неговата религиозна дейност
Заканите към Андрей Аврамов са оправяни във връзка с неговата религиозна дейност

Заканите към Андрей Аврамов са оправяни във връзка с неговата религиозна дейност

Андрей Аврамов, пасторът на християнски център "Победа", посещаван от разследваните за удушаването на авиоинженера Пейо Пеев Габриела Славова и майка ѝ - бившата дипломатка в Тайланд Красимира Трифонова, също е получавал заплахи за убийство, съобщава "България Днес".

"Няма да коментирам тази тема", каза за вестника пастор Аврамов.

За момента няма яснота какви точно са били заканите, но членове на "Победа" са категорични, че става дума за закана за физическа саморазправа.

Не се знае и кой е отправил заканите и дали пасторът е известил за това компетентните органи. Както и ако това е станало, дали те са взели мерки.

Заканите към Аврамов са оправяни във връзка с неговата религиозна дейност, изтече от дългогодишни активисти на протестантската църква, която наскоро най-после се сдоби със свой молитвен дом в столичния квартал "Илиянци".

Християнският център "Победа" стана известен, след като се разбра, че разследваните за удушаването на Пеев Габриела Славова и майка ѝ, както и бащата на второто дете на Габриела - Велико Минев, са свързани с организацията. Твърди се, че тримата са посещавали сбирки на "Победа", както и различни мероприятия, организирани от християнския център.

Велико Минков, който е завел дело за бащинство на второто дете на Габриела Славова, пръв разкри, че 33-годишната шефка на отдел "Превенции на детските наркомании" в община Бургас, която е била официална съпруга на Пейо Пеев, е посещавала сбирки на християнски център "Победа". Според написаното от Минков в неговия профил във фейсбук Габриела и майка ѝ били с двете деца на коледното празненство в църквата в края на декември. Самият той също бил там.

Според публикации в медиите покана да се присъедини към купона на църквата е получил и убитият Пейо Пеев, но авиоинженерът "категорично отказал" да присъства.

"Разговор за тази църква ни връща в миналото, а трябва да се гледа към бъдещето", каза самият бивш депутат Велико Минков.

Младият мъж обаче е посещавал различни събития, организирани от християнски център "Победа", разказаха негови членове. През септември миналата година например роденият в Русе бивш народен избраник е бил на водното кръщение с пикник край София на група младежи, най-вероятно от крайдунавския град. Присъствали на церемонията поясняват, че за да се държи като "старши" на групата, Велико Минков задължително е трябвало преди това да е получил такова кръщение.

По време не събитието един от младежите бил изключително ентусиазиран, разказват още те, като се провикнал "да го държат по-дълго във водата", за да се "очисти от греховете". Когато се подал след потапянето, започнал да вика силно: "Амин! Амин !Амин!".

Настояващият за бащинството на второто дете на Славова мъж наскоро публикува в социалните мрежи заканите, отправяни му от една от заподозрените за удушаването на Пеев. Те съдържат и люти клетви, завършващи обаче, кой знае защо, вместо с анатема, с "Амин".

"Проклет да бъде Велико Минков сега и навеки! Проклети да са всичките му помагачи, обладани от демони изчадия като него. Амин, амин, амин! Ако имаш дете, ще му кажа истината за теб, като те види, ще бяга и ще пищи", цитира "смразяващите съобщения", които получавал от Габриела Славова, ексдепутатът.

Каква е връзката на християнския център "Победа" с Габриела и майка ѝ, тепърва ще става ясно.

Междувременно се разбра, че преди няколко дни българската общност в немския град Манхайм е направила панихида в памет на убития Пейо. Инженерът с корени от чирпанското село Зетьово е свързан с Германия, тъй като е завършил и живял няколко години там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Само да
    Попитам. Отчето и той ли е пойбавал Габриелата?
  • 1
    4
    Мале
    Какъв трилър!
  • 6
    3
    Русенец
    Християнският център "Победа" - това е поредната американска измама, донесена ни от Щатите и евроатлантиците. В щатите е пълно с такива мормони, проповедници, пастори и всякаква сволач.
  • 6
    2
    байгън
    Пасторът от хамериканската фашиска уж църква -купонджийска
  • 24
    1
    daskal
    Охооо, секти, ереси, пастори, водни кръщенета... Те тези са пълни откачалки! Всичките!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари