Паспорт Русе

2

Кметът Пламен Стоилов подари „Паспорт Русе“ на абитуриентите от Математическа гимназияБаба Тонка“, които на официална церемония днес получиха и дипломите си. Тържествената церемония в Пленарна зала стартира с химна на училището, с химна на България и презентация със снимки на абитуриентите, подредени от 5 до 12 клас. Кметът Пламен Стоилов връчи дипломата на първенеца на випуска Веселина Неделчева. По същото време директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова връчи паспортите на абитуриентите от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“.  „Паспорт Русе“ получиха всички русенски ученици, които тази година завършват средното си образование.

 „Като кмет на Община Русе силно вярвам, че младите хора, които днес прекрачвате за последно училищния праг ще сте едни от най-успешните Посланици на Русе. Потенциалът и бъдещето на нашия град е в умовете и сърцата ви, във волята и желанието да запазите традициите и да работите активно за неговото икономическо, социално, интелектуално и културно възраждане. Винаги носете със себе си част от свободния дух на своя роден град“, обърна се кметът към абитуриентите.

„Паспорт Русе“ представя аспектите на местната идентичност и основните моменти от историята на Русе като град на свободния дух.  Значими културни събития, настоящи и бъдещи проекти, единна визия за бъдещето на Русе и гордост от архитектурното ни наследство са част от темите, засегнати в книжката.

През 2015 г. 1480 млади хора завършват средното си образование в община Русе и се отправят по пътя към своята професионална и житейска реализация. Със знанията и мотивацията, които са получили по време на престоя си в училище, настоящите абитуриенти ще покоряват върхове в различни области на науката, изкуството, културата, спорта, бизнеса, публичния и неправителствения сектор. Независимо в кой край на света ще ги отведат мечтите им, като възпитаници на русенските училища, те ще продължават да разпространяват ценностите и идеалите, според които техните учители са формирали нагласи, възгледи, амбиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари