Ученици от клуб „Малката Виена“ посетиха Държавен архив – Русе

2
В клуб "Малката Виена" членуват ученици от 9 до 12 клас на Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе
В клуб "Малката Виена" членуват ученици от 9 до 12 клас на Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе Снимка: Facebook / Държавен архив - Русе

В клуб "Малката Виена" членуват ученици от 9 до 12 клас на Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе

В края на вчерашния 6-ти февруари, Държавен архив - Русе отвори вратите си за любознателните ученици на г-жа Ася Кулева от Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе, разказват от институцията на страницата си във Фейсбук.

"Децата от 9, 10, 11 и 12 клас са обединени от общия интерес към историята, а това с което Русенския архив им помогна бе да им разкажем повече за австрийските архитекти, работили в Русе - Фридрих Грюнангер, Едуард Винтер, Хайнрих Майер, Петер Паул Бранг, Иван Майор.

Показахме им архитектурни скици на къщи в Русе от края на XIX в., разказахме им любопитни истории, а децата като истински изследователи се опитваха да издирят автора на скиците и да намерят местоположението на обекта според старото наименование на улиците.

Благодарим им енергията, с която ни заредиха и им пожелаваме да са все така одухотворени!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари