Първото посещение на министър Събев ще бъде в Русе

2

Новият министър на транспорта и съобщенията Николай Събев прие поста от своя предшественик от служебното правителство Христо Алексиев на церемония в сградата на министерството.

Събев подчерта, че той и неговият екип ще работят при пълна прозрачност, но на този етап не съобщи колко и кои ще бъдат неговите заместник-министри. "Бих искал първо да направя среща на екипа си. Чакам още някои потвърждения", посочи той, цитиран от БТА.

Новият транспортен министър потвърди информацията, че управлението на националната пощенска служба "Български пощи" ще премине на управление към вицепремиера по ефективното управление, за да не изпада той в конфликт на интереси, тъй като е собственик на голяма логистична и спедиторска компания. Агенция "Пътна инфраструктура", за която имаше идея по време на коалиционните преговори да премине към Министерството на транспорта, остава в Министерството на благоустройството и регионалното развитие, уточни още Николай Събев.

Той допълни, че първото му посещение ще бъде в град Русе, където ще обсъди бъдещето на местното летище, както и възможността за облекчаване на преминаването на транспортния трафик през "Дунав мост". Той ще участва в дискусия на тема „Развитие и бъдеще на въздушния и сухопътния транспорт в Русе и региона“.

Събитието ще се проведе на 17 декември 2021 г. (петък), от 10:00 часа, в Зала Европа на Доходното здание в Русе при спазване на наложените противоепидемични мерки.

Общественото обсъждане се организира със съдействието на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Поканени за участие са всички заинтересовани страни и отговорни институции в региона.

От своя страна вече бившият служебен министър Христо Алексиев обеща подкрепа и благодари на своя екип за свършената работа докато бе начело на министерството.

*Николай Събев е български предприемач, иноватор и визионер. Експерт е в бизнес моделиране и стратегически анализ.

Създател на логистичната група с марката Еконт.

Професионалният му път в частния сектор стартира през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско Речно Плаване“.

Николай Събев е роден през 1960 г. В Русе.

Завършил е с отличен успех Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ – Варна, специалност “Управление на флота и пристанищата “ през 1983 г. Завършва с много добър успех Университета за национално и световно стопанство София, специалност “Икономика и управление на транспорта” през 1990 г.

Завършва множество курсове за следдипломна квалификация. Изучава класически и иновационни научни трудове в областите маркетинг, финанси, комуникации и статистически анализ. В последно време надгражда експертизата си с анализи за блокчейн и други иновативни технологии.

Събев е съставител на учебника „За капитани близко плаване по р. Дунав“.

Николай Събев е основен дарител в Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, финансира реновирането на емблематични за града сгради, финансира програми за образование в страната и в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари