Първолаци сричаха приказки в читалището в Долна Студена

1

Група от двадесетина ученика  от ОУ „Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена посетиха местното читалище.

Децата с интерес разгледаха богатия книжен фонд в библиотеката.

Посещението беше част от мероприятията, организирани във връзка с Националната седмица на четенето. Момчетата и момичетата си избраха книги с любими герои. Някои от по-малките ученици за първи път прекрачваха прага на библиотеката и останаха впечатлени от многото книги, които се съхраняват.

Най-силните емоции преживяха първокласниците. Макар че все още не познават всички букви, те се опитваха да прочетат заглавията и да прочетат началото на приказките в книжките в детския отдел. Секретарят на читалището „Пробуда“ Ивелина Анчева увлекателно разказа за библиотечния фонд и как децата могат да станат редовни читатели.

„Срещите ни с учениците са постоянни. Няма празник или читалищна инициатива, в която да не се включат. Повечето от децата са и членове на самодейни танцови и певчески състави“,  разказа младата жена. Всеки от по-големите ученици прочете по откъс от любимата си приказка. На излизане децата единодушно споделиха, че отново ще посетят библиотеката, но вече ще бъдат и с родителите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари