9-годишната Мариа е прочела 110 книги за година

0
Просто един ден, като се научих да чета, отворих една книга, хареса ми и започнах да чета, сподели третокласничката
Просто един ден, като се научих да чета, отворих една книга, хареса ми и започнах да чета, сподели третокласничката Видео: БНТ

9-годишната Мариа Баздрагянова е най-четящото дете в Благоевград тази година.

Тя е взела и прочела над 110 книги от Регионалната библиотека в града, откъдето отличиха ученичката със специална награда.

Мариа е ученичка в трети клас. Разказва че чете в почти всеки свободен момент от деня, като винаги първо учи уроците и пише домашните си, а след това се отдава на любимото си хоби, разказва БНТ.

Мариа Баздрагянова: Просто един ден, като се научих да чета, отворих една книга, хареса ми и започнах да чета.

Илонка Христова, майка на Мариа: Тя много чете, даже някой път правя забележки за това, защото очите се развалят и трябва всичко да е в рамките на нормалното.

Ива Петрова, класен ръководител: Тя е много добър рецитатор, сами забелязахте дикцията и произношението на Мариа, когато изговаря думите. Това пак говори за начина, когато едно дете чете. То може да се изразява чудесно.

Райка Христова, директор на Регионална библиотека "Димитър Талев", Благоевград: Мога да кажа смело, че децата в Благоевград са много четящи деца, факта, че за един ден април месец се записаха 947 деца, на вас какво ви говори, че много четат.

Мариа вече подготвя и своята първа книжка, в която ще се разказват весели истории, които за сега ученичката пази в тайна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари