Първоаприлски шеги на медиите по света

0
На 1 април медиите по традиция пускат новини, с които да се пошегуват със своята аудитория
На 1 април медиите по традиция пускат новини, с които да се пошегуват със своята аудитория

Много медии спазват традицията и на 1 април публикуват новини, с които да се пошегуват със своята аудитория.

Ето няколко от шегите на чуждестранните медии, подбрани от БТА.

Електронния сайт на Ей Би Си в Австралия написа, че кучета водачи използват апликации и таблети по време на своите тренировки в Брисбейн. И уточниха, че Ipaws позволява на животните да слушат любимата си музика и да гледат предпочитани филми на айпадовете си. Първоаприлската шега е придружена с фоторепортаж, показващ как кучетата си играят с таблетите. В репортажа се разказва как старите кучета обичали да гледат клипчета с по-малки паленца, пише pik.bg.

"Дейли телеграф" пък пусна, че следващото издание на престижния тенис турнир "Аустрелиън оупън" ще се проведе на "дървена настилка", за да бъдат подложени на изпитание уменията на спортистите. За целта кортовете щели да бъдат подковани с дюшеме.

Милиардерът Ричард Брансън винаги е бил голям фен на Първи април. Именно той обяви днес, че неговите авиолинии "Върджин" в Австралия са обзавели специална класа за деца. Специални кресла, които да могат да се ритат отзад и пътека с игри на дама, по които да подскачат хлапетата, са само част от нейните приемущества, отбелязва "Дейли телеграф".

Телевизия "Скай-1" смая своите зрители с репортаж за първото куче-пилот, което управлява едномоторен самолет. Става дума за стафордширския бултериер Шадоу, който смело борави с управлението на лекия аероплан. От материала става ясно, че уредите са пригодени за кучето, за да може по-лесно да ги управлява с лапите си. Шадоу, заснет в гръб в пилотската кабина, можел да пилотира на близо 1000 метра височина.

Милионите фенове на "Барселона" бяха подложени на изпитание с лъжата, че Лионел Меси се оттегля от футбола и смята да се развива в крикета.

И Ройтерс написа лъжлива новина по случай 1 април. В нея се казва, че филмовата компания "Сони пикчърс" е успяла да да направи действащ прототип на "протонната раница", която улавя неща от "паралелната реалност". Става дума за устройство, способно да улавя таласъми, популяризирано в комедията от 1984 година "Ловци на духове". От медията уточниха, че апаратът вече е тестван.

Интернет гигантът Google пък въведе бутона "Mic drop", който вкарва картинка от "Минионите" в имейла на потребителите. И посъветваха потребителите да отговарят на всякаква електронна поща, като натиснат в Gmail копчетата Send+ Mic Drop. Оказа се, че хората, последвали указанието, са изпратили множество писма с миньоните.

Google махна "минионския" бутон след като хиляди бизнес мейли бяха изпратени с тези емотиконки.

"Дейли мирър" съобщи, че автомобилната компания "БМВ" е разработила специални бебешки маратонки, които заменят проходилката. Когато ги обуете на бебето, то просто не може да пада, докато се учи да ходи, отбелязват от изданието. Може би много майки са повярвали на тази публикация и хукнали да търсят въпросните маратонки.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари