Първи златен медал за България в Баку

0
Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първи златен медал за България от европейските игри в Баку
Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първи златен медал за България от европейските игри в Баку

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първи златен медал за България от европейските игри в Баку, след като победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецкая с 2:0 (21:12, 23:21) гейма на финала в схемата на двойки от турнира по бадминтон за жени. С това активът на българската делегация в Баку нарасна до девет медала, а в неделя от турнира по волейбол за мъже със сигурност ще бъде спечелен и десетия.

Българките започнаха ударно мача и поведоха категорично рано в първия гейм, като техният аванс стигна до 10:5 в средата на частта. Изключително силна най-вече беше играта на Стоеви при подаване на рускините, които измъкнаха само една точка на собствен сервис през целия гейм, продължил едва 17 минути.

Доста по-сложно за сестри Стоеви беше да спечелят втората част, в която рускините водеха в резултата през голяма част от времето. Болотова и Косецкая промениха играта си на собствен сервис и дори водеха с четири точки малко преди края на частта, но сестри Стоеви се оказаха по-устойчиви психически и триумфираха след допълнителни разигравания. Мачът пък приключи след 39 минути игра.

Габриела и Стефани Стоеви не само спечелиха първия златен медал за България в Баку, но и направиха бадминтона най-успешния за родината спорт на европейските игри. Само борбата има повече медали - 4, но там състезателите, възможностите и очакванията бяха с пъти повече и по-големи. По-рано през деня с медал за България се отчете и Петя Неделчева, която спечели бронзово отличие след загуба с 0:2 (18:21, 14:21) гейма срещу датчанката Лине Кяерсфелд в индивидуалната схема по бадминтон за жени.

България има шанс да спечели златен медал и в турнира по волейбол за мъже, в който националният отбор играе финал срещу Германия. Мачът е насрочен за 11 часа преди обед на 28 юни, неделя.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари