Първи снимки от възстановката на самоубийството на Ангел Кънчев в Русе

0

„Самоубийството на Ангел Кънчев“.

Пробни снимки за реконструкция на събитията около самоубийството на Ангел Кънчев организирани от Клуб за исторически реконструкции „ТРАДИЦИОНЕРъ - РУСЕ“ – с подкрепата на Регионален исторически музей - Русе, Младежката организация на ВМРО- Русе МО "Велика България", Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ и Първа русенска чета "Ангел Кънчев".

Снимките се състояха на 16 март от 13.30 часа в района на Речна гара, където е поставена и плочата в памет на героя. В ролята на Ангел Кънчев се включи художникът Николай Бебенов, който има изключителна прилика с революционера. Организаторите се постараха да предадат максимална автентичност на облеклото и въоръжението на участниците в пробните снимки, които са дело на Данаил Стефанов – фотограф и иконописец.

Кадрите ще послужат при организиране и реализиране на бъдеща реконструкция на историческото събитие и с тях се постави и началото на работата по документален филм за Ангел Кънчев с работно заглавие „Недостижимият Ангел“, по сценарий на Стоян Комитски от книгата му „Ангел Кънчев – в нова светлина“, която предстои да излезе от печат. При съставяне на точната хронология на събитията в помощ на родолюбците от „Традиционеръ“ се включи и бележития русенски писател и разследващ исторически журналист Боян Драганов – почетен член на клуба. Снимките ще послужат и при организирането на традиционните за клуба Уроци по родолюбие в детските и градини и училищата на град Русе и региона, свързано с град Русе – окупирането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари