Първи кадри от монтирането на пилона на Рожен

0
Чрез 111-метровия пилон българският флаг ще се вее от 1430 метра надморска височина
Чрез 111-метровия пилон българският флаг ще се вее от 1430 метра надморска височина Снимка: Фейсбук

Пилонът трябва да бъде открит на 13 юли с мащабен спектакъл

Председателят на фондация “Рожен - наследство в бъдещето” Симеон Караколев публикува видео в социалните мрежи от началото на работите по издигането на 111-метровия пилон на Рожен, на който ще се вее най-големият български национален флаг на височина от 1430 метра надморска височина, което ще го превърне и в най-високият на територията на Европейския съюз.

Идеята за изграждането на пилона предизвика противоречиви обществени реакции и съмнения за законността на бъдещото съоръжение. Впоследствие проверка на Министерството на земеделието установи, че разрешението за строеж на проекта „Пилон Рожен“ е за временен обект, а земята, върху която ще бъде издигнат - с разрешение за временно ползване.

Пилонът трябва да бъде открит на 13 юли с мащабен спектакъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари