Мария Касимова - Моасе: Пилонът на Рожен ще стърчи като неприличен жест!

0
Журналистката определи идеята като "пъчене и перчене, зад които не стои нищо - нито история, нито единство"
Журналистката определи идеята като "пъчене и перчене, зад които не стои нищо - нито история, нито единство" Видео: Вестник "Сега"

Журналистката определи идеята като "пъчене и перчене, зад които не стои нищо - нито история, нито единство"

"България не заслужава да се говори за нея само чрез един пилон, който да се издигне на една толкова красива природна местност", това каза журналистката и писателка Мария Касимова-Моасе в предаването на „Сега“ (О)позиция по повод идеята за 111-метровия пилон на Рожен, на който ще се вее българският флаг.

Страните, които имат подобно съоръжение, не са пример нито за политика, нито за човешки права, а пилонът е поредния натиснат бутон на разделението в България, смята Мария Касимова - Моасе. Тя определи идеята като "пъчене и перчене, зад които не стои нищо - нито история, нито единство".

Журналистката засегна и темата за финансирането на идеята. "Зад нея стоят и много държавни институции. Това означава, че и аз със своите данъци участвам в този проект. Освен че сме въвлечени в него, имаме право и да протестираме", категорична е тя. И допълни, че негодуванието не е против трибагреника, а против "безумния пилон". "Хората, които със самочувствие излизат с идеята, че който не подкрепя пилона, е срещу българското знаме, ми дават основание да мисля, че дотам виждат българския флаг - да се развее на един пилон. Знамето ни не заслужава това унижение", каза Мария Касимова-Моасе.

А какво ще се случи с пилона и със знамето в бъдеще? "Знамето ще се разнищи. Ще остане да стърчи като неприличен жест към света от един народ, който иначе има толкова много неща, с които да се гордее", смята тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Калоян
    Не че съм против проекта, друго ме притеснява. На какво ще прилича този пилон след 5 години. Да не стане като Бузлуджа. Иначе Мусето е ясно какъв пилон яха, не е актуална по темата
  • 6
    5
    асно бе моасето
    що си против! ами щото президента е патрон на инициативата, затова! дейба умнокрасивите ви дейба, ако щяха да закачат украинското знаме, дитирамби щяхте да редите!
  • 8
    4
    Фильо
    Тази помакиня от ДПС ли е?
  • 9
    3
    джони
    Ех Балканецо, когато тъпи шматки дават акъл, и това се приема за нормално, нещата са зле. Как никой не пита за " молива " насред Вашингтон, или за най високия " блок " :) в Дубай, аджеба що ги има. Само тук, тесногръдие и простотия.
  • 8
    2
    Балканеца
    Аз пък искам още по- голям пилон да сложат. Знамето може и да е малко. Но пилона да е не 111 метра, а 222 метра. Като символ на големия фалос на българина. И гордо да стърчи там и да поздравява муасето и подобните и.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари